r
Nosalty Logó

Paradicsomos-túrós pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Paradicsomos-túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1159 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2318 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1339.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    455 micro
  • β-karotin
    2140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 1159 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    140.3 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2679.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    944 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1160.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1062 micro
  • α-karotin
    909 micro
  • β-karotin
    4280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23157 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 2318 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1440 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet keverjük össze 1/2 tk sóval, adjuk hozzá a vajat, és morzsoljuk össze, majd reszeljük bele 5 dkg sajtot (én a lisztet kb. 30 percre betettem a fagyasztóba, hogy jól lehűljön, és ezután adtam hozzá a hideg vajat).
  2. Ezután apránként öntsük hozzá a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk belőle egy könnyen nyújtható tésztát.
  3. Csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be a hűtőbe 30 percre.
  4. A ricottát (v. krémes állagú túrót) ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal és apróra vágott bazsalikommal, majd reszeljük bele a füstölt sajtot, és keverjük alaposan össze.
  5. A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra. Ezután az alsó és felső harmadát hajtsuk be, majd nyújtsuk ki újra. Ezt ismételjük meg háromszor.
  6. A sütőformát kenjük ki vajjal, majd szórjuk meg liszttel. Ezután helyezzük bele a kinyújtott tésztát, majd sütés előtt pihentessük 10 percig a hűtőben.
  7. A hűtőből kivett tészta alját villával szurkáljuk meg, majd helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőfokon süssük kb. 15 percig.
  8. Ezután vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pár percig hűlni.
  9. Pár perc után kenjük a fűszeres-túrós tölteléket az elősütött tésztára, majd rakjuk ki a tetejét szeletelt paradicsommal. Ízlés szerint sózzuk meg a paradicsomot.
  10. Ezután tegyük vissza a sütőbe, majd 40-45 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve locsoljuk meg ízlés szerint olívaolajjal a paradicsomokat.
  11. Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x10x7
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4692
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rengeteg paradicsom termett tavaly, és megpróbáltam minél többféleképpen felhasználni. Akkor bukkantam rá erre a receptre egy magazinban, és rögtön meg is sütöttem vacsorára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...