r
Nosalty Logó

Paradicsomos-tonhalas Candele Napoletane tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
soltady
Paradicsomos-tonhalas Candele Napoletane tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 844 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2531 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1130.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    655 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 844 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.3 g

Zsír

  • Összesen
    90.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3392.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1504 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2133 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    681 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    766 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1965 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1796 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 2531 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    783 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomoknak épp csak a tetejét óvatosan beirdaljuk, majd forrásba lévő vízbe dobjuk pár percig, amíg a héjuk könnyen lehámozható. Mikor már jónak gondoljuk, érdemes pár percig hideg vízbe dobni őket. Eztán a legkülső héját lehúzzuk, és kibelezzük a paradicsomot, és csak a külső, megvastagodott részt használjuk fel. Apró kockára vágjuk, és pici olívaolajon, picit megsózva megpároljuk, melléadva a fokhagymákat.
  2. Mialatt a paradicsommal foglalkozunk, forrásban lévő vízben kb. 10 perc alatt megfőzhetjük a candele napoletane tésztát. Ez a tészta elég hosszú, a sütőformánknak megfelelően elvághatjuk, felezhetjük, negyedelhetjük, ha már megfőtt.
  3. Egy videó alapján én kör alapú sütőformát használtam, és utólag már rájöttem, hogy nyugodtan negyedelhettem volna a tésztát.
  4. A tésztákat egy kis krémsajtban átforgatjuk, majd a sütőformába egyengetjük, akár fektetve, akár állítva. A tonhal egy részét pici krémsajttal áttörjük, és a tésztákba töltünk belőle.
  5. Eztán mehet a krémsajt fele, a fokhagymás paradicsom, a tonhal, majd a tetejére a maradék krémsajt és a kenyérmorzsa, majd a végén még egy nagyon pici olívaolajjal megcsorgatjuk.
  6. Mindezt 10 percig 200 fokon sütjük, és jóízűen elfogyasztjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 843
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
soltady 2 recept

Toszkánában voltunk nászúton, és onnan hoztunk az én tésztaimádó uramnak egy kis szuvenírt, 4 csomag Candele Napoletane tésztát. Mondanom sem kell, hogy csak olasz nyelvű recepteket láttam eddig, de szerencsére anyukám gyerekkori barátnője kisegített. Így készült el ez az egyszerű, gyors és isteni tésztatünemény. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...