r
Nosalty Logó

Paradicsomos töltött palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Paradicsomos töltött palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 128 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105.9 g

Zsír

  • Összesen
    99.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7696.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1933 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1442 mg
  • Nátrium
    4084 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    749 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    4180 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1328 micro
Összesen 1495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105.9 g

Zsír

  • Összesen
    99.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7696.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1933 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1442 mg
  • Nátrium
    4084 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    749 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    4180 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1328 micro
Összesen 1495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1090 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. Egy nagyobb tálban botturmixszal dolgozzuk össze a darabolt paradicsomot, a tejet, az olajat és a tojást.
  2. Adjuk hozzá a szárazanyagokat és a fűszereket: a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, az aprított metélőhagymát és a bazsalikomot, ezekkel is forgassuk össze úgy a tésztát (akár botturmixszal, akár habverővel), hogy ne legyen benne csomó.
  3. Teflonos, vagy tapadásmentes palacsintasütőben süssük ki adagonként a tésztát, kb 6, nem túl vékony darab lesz belőle.

A töltelékhez

  1. A kész palacsintákba tegyünk egy-egy szelet prosciutot, vagy szép, szárazabb, nem zsíros sonkát, egy vékony szelet provolonét, egy kevés mozzarellát, és tekerjünk belőlük batyukat, így helyezzük őket egy tepsibe. Itt reszeljünk rájuk egy kevés parmezánt.
  2. A palacsintákat toljuk be úgy 10 percre a 170 fokra előmelegített sütőbe. Most nem az a lényeg, hogy megsüljenek a batyuk, hanem az, hogy a belsejükben szépen megolvadjon a sajt.

A tálaláshoz

  1. Tálalásnál bazsalikomlevélből vágott chiffonade-dal (ejtsd: sifonád) díszíthetjük. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2333
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 29.

Ajánló

Bármikor jó, a nap bármely szakában, de buliba is előre összeállíthatjuk, ilyenkor a megfelelő időpontban csak betoljuk a sütőbe, hogy pont szuper folyós legyen a közepe.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom az olasz recepteket, akár autentikusak, akár újrahúzták őket. Ez egy átértelmezett puha tésztás "piadina", amelynek a hajtástechnikája is alkalmazkodott a rugalmasságához. Tekerjük provolonéval, mozzarellával és prosciutoval, így lesz a legcsodálatosabb!

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...