r
Nosalty Logó

Paradicsomos töltött palacsinta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Paradicsomos töltött palacsinta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A tálaláshoz

1495
Kalória
105.9g
Fehérje
38.4g
Szénhidrátok
99.4g
Zsír
725.9g
Víz
633.9g
Koleszterin
7.8g
Rost
26.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 128 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105.9 g

Zsír

  • Összesen
    99.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7696.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1933 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1442 mg
  • Nátrium
    4084 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    725.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    749 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    4180 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1328 micro
Összesen 1495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105.9 g

Zsír

  • Összesen
    99.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7696.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1933 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1442 mg
  • Nátrium
    4084 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    725.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    749 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    4180 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1328 micro
Összesen 1495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1090 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. Egy nagyobb tálban botturmixszal dolgozzuk össze a darabolt paradicsomot, a tejet, az olajat és a tojást.
  2. Adjuk hozzá a szárazanyagokat és a fűszereket: a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, az aprított metélőhagymát és a bazsalikomot, ezekkel is forgassuk össze úgy a tésztát (akár botturmixszal, akár habverővel), hogy ne legyen benne csomó.
  3. Teflonos, vagy tapadásmentes palacsintasütőben süssük ki adagonként a tésztát, kb 6, nem túl vékony darab lesz belőle.

A töltelékhez

  1. A kész palacsintákba tegyünk egy-egy szelet prosciutot, vagy szép, szárazabb, nem zsíros sonkát, egy vékony szelet provolonét, egy kevés mozzarellát, és tekerjünk belőlük batyukat, így helyezzük őket egy tepsibe. Itt reszeljünk rájuk egy kevés parmezánt.
  2. A palacsintákat toljuk be úgy 10 percre a 170 fokra előmelegített sütőbe. Most nem az a lényeg, hogy megsüljenek a batyuk, hanem az, hogy a belsejükben szépen megolvadjon a sajt.

A tálaláshoz

  1. Tálalásnál bazsalikomlevélből vágott chiffonade-dal (ejtsd: sifonád) díszíthetjük. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Imádom az olasz recepteket, akár autentikusak, akár újrahúzták őket. Ez egy átértelmezett puha tésztás "piadina", amelynek a hajtástechnikája is alkalmazkodott a rugalmasságához. Tekerjük provolonéval, mozzarellával és prosciutoval, így lesz a legcsodálatosabb!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Innen tudhatod, hogy elfagytak-e a gyümölcsfáid

Az április szeszélyes időjárását még a meteorológusok sem mindig tudják előre megjósolni, így nem csoda, ha váratlanul ér egy fagyos éjszaka, ami a növényeidet, többek közt a gyümölcsfáidat is megrongálhatja. Most eláruljuk, honnan tudod megállapítani, hogy fagykár érte őket, és ha igen, akkor mi a teendő!

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!