r
Nosalty Logó

Paradicsomos-tökmagos kovászos kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Paradicsomos-tökmagos kovászos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
vadkovászos
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2742 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1125.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3098 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 343 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.6 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9000.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    994 mg
  • Foszfor
    2638 mg
  • Nátrium
    4816 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    518.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    368 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    1714 micro
Összesen 2742 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2115 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávalókat a paradicsom és a tökmag kivételével kenyérsütőgép üstjébe mérjük, és dagasztóprogramra kapcsolunk.
  2. A dagasztás vége előtt 1-2 perccel adjuk hozzá a frissen pirított tökmagot és a nagyobb darabokra vágott aszalt paradicsomot. Megvárjuk, míg duplájára nő (3 óra).
  3. Egy sütőformát kiolajozunk (itt 20 cm átmérőjű), és a megkelt tésztát olajos kézzel belehajtogatjuk, a tetejét is megkenjük olajjal. Folpackkal letakarva újra kelesztjük, míg megint duplájára nő.
  4. Hideg sütőbe tesszük, melynek aljába egy tálka vizet is teszünk párologtatni.
  5. A sütőt 170 fokra állítjuk hőlégkeverésen. 50-60 perc alatt megsütjük a kenyeret.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1407
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos-tökmagos kovászos kenyér
Évi néni 1830 recept

Egyszerűen elfogyott a kenyerünk, és mint 12 éve mindig, most is sütöttem egy újabbat. A kovászos kenyérhez nehéz használati utasítást adni, mert nagyon sok mindentől függ, hogy mennyi idő alatt fog elkészülni. Befolyásolja a kovász erőssége, a felhasznált liszt minősége, a páratartalom, a hőmérséklet, stb. Csak hozzávetőlege adatokat adhatunk, de a készítés közben mindenki maga fogja megtapasztalni, hogyan a legegyszerűbb neki a kenyérsütés.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...