r
Nosalty Logó

Paradicsomos-kolbászos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Paradicsomos-kolbászos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1012 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4049 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2894.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    2191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    20843 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1012 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.8 g

Zsír

  • Összesen
    185.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11576.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1469 mg
  • Nátrium
    8762 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1309 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    3168 micro
  • β-crypt
    500 micro
  • Likopin
    83370 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 4049 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a tésztavizet, ha forr, megsózzuk, beledobjuk a tésztát, 1 percig fedő alatt forraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt, és hagyjuk megpuhulni. Ennyi idő alatt épp elkészül a szósz is.
  2. A tésztavíz felrakása után egy nagy serpenyőben a felcsíkozott bacont az olívaolajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, paprikát, végül a pici kockákra vágott fokhagymát. Ha kell, kevés vizet teszünk alá.
  3. Az összepirult zöldségekhez adjuk a félkarikára vágott kolbászt, és ízlés szerint megfűszerezzük.
  4. Ráöntjük a paradicsomszószt és a vörösbort, és kis lángon összefőzzük, a végén aprított petrezselyemmel megszórjuk.
  5. A szószt és a tésztát összekeverjük, és ha kell, a tészta főzővizéből teszünk még hozzá.
  6. Reszelt sajttal tálaljuk. (Szerintem juhsajt illik hozzá a legjobban.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5766
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vágytam már egy jó kolbászos tésztára. Néztem Stahlt, de ott vagy nagyon olaszos vagy nagyon magyaros receptet találtam. Nem akartam sem agyonkolbászozni a tésztát, sem Erős Pistát és Édes Annát tejszínnel összekevergetni. Kerestem Jamie-nél, az ő receptje már jobban tetszett, de ő a sütnivaló kolbászból gyúrt kicsi gombócokat, dobálta a szószba. Biztosan kipróbálom majd azt is, de most kifejezetten az Anyukámtól kapott puha, roppanós parasztkolbászhoz kerestem az optimális megoldást. Az eredmény gyönyörű, mélyvörös szósz lett. Ezt sajnos nem adja vissza a kép, így is kész csoda, hogy pár percig sikerült még ellenállnom az illatoknak... Fogadjátok szeretettel első receptemet a NoSalty-n!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...