Paradicsomos-kolbászos tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
17g bacon67 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
75g parasztkolbász339 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
150g paradicsomszósz36 kcal
-
13g vörösbor11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
125g tészta464 kcal
Összesen
1012
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
68g bacon267 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
300g parasztkolbász1356 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
600g paradicsomszósz144 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
500g tészta1855 kcal
Összesen
4049
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
3.8g bacon15 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
6.7g kápia paprika1 kcal
-
16.7g parasztkolbász75 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
33.3g paradicsomszósz8 kcal
-
2.8g vörösbor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2.8g sajt10 kcal
-
27.8g tészta103 kcal
Összesen
224
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.5 g
Zsír
-
Összesen 46.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2894.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 367 mg
-
Nátrium 2191 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 215.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 327 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 792 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 20843 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
1012
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 161.8 g
Zsír
-
Összesen 185.1 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11576.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 342 mg
-
Kálcium 558 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 403 mg
-
Foszfor 1469 mg
-
Nátrium 8762 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 422.2 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 861.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 451 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 175 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1309 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 3168 micro
-
β-crypt 500 micro
-
Likopin 83370 micro
-
Lut-zea 291 micro
Összesen
4049
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 643.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 487 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 4632 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
224
kcal
Hozzávalók
-
4 szelet bacon
-
2 ek olívaolaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db kápia paprika
-
30 dkg parasztkolbász
-
zöldfűszer ízlés szerint
-
60 dkg paradicsomszósz
-
0.5 dl vörösbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
50 g sajt
-
0.5 kg tészta
Elkészítés
- Feltesszük a tésztavizet, ha forr, megsózzuk, beledobjuk a tésztát, 1 percig fedő alatt forraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt, és hagyjuk megpuhulni. Ennyi idő alatt épp elkészül a szósz is.
- A tésztavíz felrakása után egy nagy serpenyőben a felcsíkozott bacont az olívaolajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, paprikát, végül a pici kockákra vágott fokhagymát. Ha kell, kevés vizet teszünk alá.
- Az összepirult zöldségekhez adjuk a félkarikára vágott kolbászt, és ízlés szerint megfűszerezzük.
- Ráöntjük a paradicsomszószt és a vörösbort, és kis lángon összefőzzük, a végén aprított petrezselyemmel megszórjuk.
- A szószt és a tésztát összekeverjük, és ha kell, a tészta főzővizéből teszünk még hozzá.
- Reszelt sajttal tálaljuk. (Szerintem juhsajt illik hozzá a legjobban.)
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5766
- Feltöltés dátuma: 2013. január 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Vágytam már egy jó kolbászos tésztára. Néztem Stahlt, de ott vagy nagyon olaszos vagy nagyon magyaros receptet találtam. Nem akartam sem agyonkolbászozni a tésztát, sem Erős Pistát és Édes Annát tejszínnel összekevergetni. Kerestem Jamie-nél, az ő receptje már jobban tetszett, de ő a sütnivaló kolbászból gyúrt kicsi gombócokat, dobálta a szószba. Biztosan kipróbálom majd azt is, de most kifejezetten az Anyukámtól kapott puha, roppanós parasztkolbászhoz kerestem az optimális megoldást. Az eredmény gyönyörű, mélyvörös szósz lett. Ezt sajnos nem adja vissza a kép, így is kész csoda, hogy pár percig sikerült még ellenállnom az illatoknak... Fogadjátok szeretettel első receptemet a NoSalty-n!