r
Nosalty Logó

Paradicsomos-kakukkfüves pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Paradicsomos-kakukkfüves pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 561 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 2235 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 147 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1236 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 561 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    126.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1083.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4945 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 2235 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1699 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, ha szükséges adjunk egy egészen kevés hideg vizet hozzá, hogy összeálljon. Csomagoljuk folpackba, pihentessük a hűtőszekrényben minimum 30 percet.
  2. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, simítsuk 24 cm-es piteformába, villával szurkáljuk meg az alját. Kenjük meg a paradicsomszósszal.

A szószhoz

  1. A szószhoz az apróra kockázott hagymát dinszteljük meg olívaolajon, adjuk hozzá a felkockázott 50 dkg paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, sót, borsot. Főzzük sűrűre a mártást.

A feltéthez

  1. A feltéthez az 5 darab paradicsomot karikázzuk fel, helyezzük szépen, körkörösen a tésztára. Locsoljuk meg olívaolajjal, enyhén sózzuk meg a tetejét, szórjuk meg kakukkfűvel.
  2. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük készre a pitét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1268
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos-kakukkfüves pite
Csutak Enikő 82 recept

A paradicsom a legsokoldalúbban felhasználható zöldség, ami, bár egész évben kapható, nyáron az igazi. Használjuk fel minél változatosabban! A receptet illetően, a Nők Lapja Konyha 2014. júliusi számából ihletődtem.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...