r
Nosalty Logó

Paradicsomos-húsos lasagne füstölt sajtkarikákkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Paradicsomos-húsos lasagne füstölt sajtkarikákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1116 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3345 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15009 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 1116 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.8 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4084.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    2107 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1201.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    855 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    317 micro
  • β-karotin
    2512 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    45028 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 3345 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2260 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. A lasagnetésztát bő, forrásban lévő sós vízbe téve, majdnem teljesen megfőzzük. Óvatosan tálcára szedjük úgy, hogy ne tapadjanak össze.
  2. Elkészítjük a darált húsos alapot. A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymákat, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd rátesszük a darált húst. Kevergetjük, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, ételízesítővel.
  3. Kb. 30 perc múlva hozzátesszük a paradicsompürét, aztán a paradicsomlevet is. Összefőzzük.
  4. Egy kisebb tepsit kizsírozunk. Belerakunk egy sor tésztát, kanalazunk rá a pörköltből, tegyünk pár karika paradicsomot is. Majd ismét egy sor tészta, és addig, míg el nem fogy a hozzávaló. Legfelülre tészta kerüljön.
  5. Kis ketchupot kenünk a tetejére, és kirakjuk füstölt sajtkarikákkal. Sütőbe toljuk, és 200 C fokon megsütjük. Jó éles késsel kockákat vágva tálaljuk. Jó étvágyat!!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 312
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 28.

Ajánló

Ha hígnak találjuk a paradicsomos pörköltöt, kis keményítővel sűrítsük!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én tartok itthon mindig lasagnetésztát, és ha úgy gondolom, csak előveszem és ezt készítek ebédre. Nagyon finom egytálétel. A sajtkarikákat a Lidlben vásároltam hozzá. :-)))

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...