r
Nosalty Logó

Paradicsomos húsgombóc 7. - tésztákhoz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Maria.
Paradicsomos húsgombóc 7. - tésztákhoz
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A szószhoz

A húsgombóchoz

A tálaláshoz

Összesen 906 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A szószhoz

A húsgombóchoz

A tálaláshoz

Összesen 3622 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A szószhoz

A húsgombóchoz

A tálaláshoz

Összesen 189 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 906 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    208.4 g

Zsír

  • Összesen
    109.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5672.9 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    512 mg
  • Kálcium
    997 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    2608 mg
  • Nátrium
    996 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1129 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1320 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1092 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    688 micro
Összesen 3622 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    573 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A húsgombóchoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. Először a húsgombócokat készítjük el. Egy keverő tálba tesszük a darált húst. Adjuk hozzá a hagymát, a felvert tojást és a fűszereket. Jól keverjük össze, ha szükséges, tehetünk bele prézlit. Gombócokat formázunk (olyan pinpong labda nagyságúakat).
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A húsgombócokat rakjuk egy tepsibe, locsoljuk meg olajjal, és süssük, amíg megbarnul.
  4. Közben, amíg sül a hús, elkészítjük a szószt. Olajon dínszteljük meg a hagymát, fokhagymát, a chilit. Öntsük rá a konzervparadicsomot. Forraljuk fel, és öntsük fel a borral vagy a húslével.
  5. Újra forraljuk fel, és tegyük bele a fűszereket, a cukrot és a petrezselyemzöldet. Lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.
  6. Rakjuk bele a húsgombócokat, és forraljuk át. Szórjuk bele a bazslikomot, és tálalhatjuk is.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11602
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 23.

Ajánló

Ha nagyobb/több adagot készítünk, mind a szószból, mind a húsgombócból, le lehet őket fagyasztani. Egybe is, összekeverve, vagy külön-külön, csak a húsgombócot és csak a szószt. Kiolvasztva is ugyan olyan finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hát nincs semilyen különleges sztori hozzá. Egyszerűen csak gyorsan valami finomat akartam ebédre, de olyat, amiből még vacsorára is marad.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A szószhoz

A húsgombóchoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!