Paradicsomos húsgombóc 7. - tésztákhoz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Maria.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
A szószhoz
-
6g olívaolaj53 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
31g vörösbor27 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g chili0 kcal
A húsgombóchoz
-
125g darált marhahús178 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
A tálaláshoz
Összesen
906
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
A szószhoz
-
24g olívaolaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
125g vörösbor106 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g chili0 kcal
A húsgombóchoz
-
500g darált marhahús710 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A tálaláshoz
Összesen
3622
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
A szószhoz
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
20.9g konzerv paradicsom3 kcal
-
6.5g vörösbor6 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g chili0 kcal
A húsgombóchoz
-
26.1g darált marhahús37 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
A tálaláshoz
Összesen
189
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1418.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 652 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 282.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 330 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 273 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
906
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 208.4 g
Zsír
-
Összesen 109.2 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 608 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5672.9 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 512 mg
-
Kálcium 997 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 488 mg
-
Foszfor 2608 mg
-
Nátrium 996 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 418.5 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1129 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 480 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1320 micro
-
Kolin: 717 mg
-
Retinol - A vitamin: 390 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1092 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 688 micro
Összesen
3622
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 573 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
A szószhoz
-
3 ek olívaolaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
400 g konzerv paradicsom
-
1 ek cukor
-
petrezselyem ízlés szerint
A húsgombóchoz
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
Elkészítés
A szószhoz
- Először a húsgombócokat készítjük el. Egy keverő tálba tesszük a darált húst. Adjuk hozzá a hagymát, a felvert tojást és a fűszereket. Jól keverjük össze, ha szükséges, tehetünk bele prézlit. Gombócokat formázunk (olyan pinpong labda nagyságúakat).
- A sütőt előmelegítjük.
- A húsgombócokat rakjuk egy tepsibe, locsoljuk meg olajjal, és süssük, amíg megbarnul.
- Közben, amíg sül a hús, elkészítjük a szószt. Olajon dínszteljük meg a hagymát, fokhagymát, a chilit. Öntsük rá a konzervparadicsomot. Forraljuk fel, és öntsük fel a borral vagy a húslével.
- Újra forraljuk fel, és tegyük bele a fűszereket, a cukrot és a petrezselyemzöldet. Lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.
- Rakjuk bele a húsgombócokat, és forraljuk át. Szórjuk bele a bazslikomot, és tálalhatjuk is.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 11549
- Feltöltés dátuma: 2011. július 23.
Ajánló
Ha nagyobb/több adagot készítünk, mind a szószból, mind a húsgombócból, le lehet őket fagyasztani. Egybe is, összekeverve, vagy külön-külön, csak a húsgombócot és csak a szószt. Kiolvasztva is ugyan olyan finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Maria.
190 recept
Hát nincs semilyen különleges sztori hozzá. Egyszerűen csak gyorsan valami finomat akartam ebédre, de olyat, amiből még vacsorára is marad.