r
Nosalty Logó

Paradicsomos-csicseriborsós csirkecomb

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Paradicsomos-csicseriborsós csirkecomb
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1447
Kalória
84.7g
Fehérje
144.9g
Szénhidrátok
61.5g
Zsír
510.6g
Víz
199g
Koleszterin
31.4g
Rost
30.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1447 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2892 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2380.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    510.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    318 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1221 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1369 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4804 micro
  • Lut-zea
    1889 micro
Összesen 1447 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    169.4 g

Zsír

  • Összesen
    122.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4761.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    1557 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.7 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

Víz

  • Összesen
    1021.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    636 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2443 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2738 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9608 micro
  • Lut-zea
    3779 micro
Összesen 2892 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    487 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

  1. A csicseriborsót tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. (Én hideg vízzel is leöblítettem, majd hagytam lecsepegni.) A combokat sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
  2. Az olajat hevítsük fel, helyezzük bele az előzőleg befűszerezett combokat, és pár perc alatt, közben többször átfordítva, pirítsuk körbe, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre. Ezután a langyosra hűlt combokat tekerjük körbe a baconnel.
  3. A visszamaradt zsiradékba tegyük bele az újhagymát, kicsit fonnyasszuk meg, majd préseljük hozzá a fokhagymát, öntsük hozzá a paradicsomot és a csicseriborsót. Ezután sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a cukorral, adjuk hozzá a zöldfűszereket, öntsük fel a vízzel, majd keverjük össze, és melegítsük forráspontig.
  4. Egy tepsibe (v. sütőtálba) öntsük át a paradicsomos csicseriborsót, majd helyezzük rá a baconbe tekert csirkecombokat. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt süssük szép pirosra.
  5. Tálalás előtt tegyünk pár kanál paradicsomos csicseriborsót a tányérra, majd helyezzük rá a pirosra sült csirkecombot, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint szárított fűszerekkel is készíthetjük, ha nem áll rendelkezésünkre frissen szedett zöldfűszer.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!