r
Nosalty Logó

Paprikás szutymákos tarja

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Melo
Paprikás szutymákos tarja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2788 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 464 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.6 g

Zsír

  • Összesen
    188.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3991.4 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    2359 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1015.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    360 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    896 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 2788 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is tölteni kell egy pohár bort magadnak, mégiscsak ez a sokadik hét karanténban, gyerekekkel. Amikor rájössz, hogy életed párja is veled lesz még egy darabig, kitöltheted a következő poharat is, de érzés szerint akár pálinka is mehet, csak előtte döntsd el, hogy most tulajdonképpen ezzel könnyebb vagy nehezebb lesz. Ha hirtelen nem tudsz dönteni, akkor tölts mindkettőből.
  2. Ezután jön a husira kerülő szutymák elkészítése: kutyuljunk össze mindent a felsorolt hozzávalókból, persze kivéve a tarját. Az nem tenne jót neki, ellenben mossuk meg csapvíz alatt, majd alaposan sózzuk + borsozzuk meg a husik mindkét oldalát, és vagdossuk be 6-8 helyen fél centi mélyen a széleket, hogy ne pöndörödjenek fel a sütés során. Nagyon kis olajjal kenjük ki a tepsit, majd gyengéden fektessük le őket egyenként. Mármint a husit a tepsibe.
  3. Küldjük rá az összekevert kombót szépen elegyengetve a tarjára. Közben blues szóljon a konyhában, herfli meg minden, adjuk meg a módját. Csípőset azért csak ésszel, lesz még alkalmunk elintézni őket máskor.
  4. Mivel este lévén nincs időnk arra, hogy a pácolt húsokat a hűtőben pihentessük, töltsünk még egy pohár bort, egy picit löttyintsünk a tepsibe is az istenek kedvéért, takarjuk le az egészet alufóliával a fenébe, és küldjük be a sütőbe vagy 2 órára, 190 fokra. 10 perc múlva szedjük ki, mert elfelejtettük lefotózni a rákent anyaggal a #házimenza számára, ilyen ez, aztán gyorsan toljuk vissza. Kéjesen szopogassuk el a maradék bort.
  5. Fincsi és szaftos a végeredmény, fogyasztása krumplipürével és barackkal (értsd, ahogy akarod) egy kupica házi pálinkát követően ajánlott, elkészítettem 4-5 alkalommal eddig.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x6
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 4765
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept alapját ki tudja, hol láttam és mikor, de a nagyját megjegyeztem, és amikor jött a karantén, akkor éreztem: eljött az én időm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...