r
Nosalty Logó

Paprikás petrezselymes bulgurral

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Csaba Magdi
Paprikás petrezselymes bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 656 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1967 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2436.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    1924 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 656 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7309.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    5773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    963.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 1967 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megfuttatjuk a zsiradékon.
  2. Az apró kockákra vágott csirkemellet hozzárakjuk.
  3. Beletesszük a kolbászkarikákat, a szalonna bőrét és a burgonyát.
  4. Pirospaprikával megszórjuk.
  5. Felengedjük hideg vízzel.
  6. Fűszerezzük.
  7. Puhára főzzük.
  8. A beáztatott bulgurt leszűrjük, és leöblítjük.
  9. Kis edényben 1 bögrényi vízzel lassan főzzük 20 percig. (Tegyünk 1 merőkanál paprikás levét is hozzá.)
  10. Összevágott petrezselymet keverjük bele az utolsó 5 percben.
  11. Fűszerezhetjük bármely kedvenc fűszerünkkel is.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5445
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csaba Magdi 50 recept

A bulgurt önálló fogásként is ehetjük, így elkészítve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...