Paprikás krumplis galuska sütőben
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
A paprikás krumplihoz
-
375g burgonya217 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A galuskához
-
25g finomliszt91 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g víz0 kcal
Az összeállításhoz
-
125g tejföl248 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
18 kcal
Összesen
821
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
A paprikás krumplihoz
-
1500g burgonya866 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A galuskához
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g víz0 kcal
Az összeállításhoz
-
500g tejföl990 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
71 kcal
Összesen
3276
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
A paprikás krumplihoz
-
51.8g burgonya30 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
3.5g paprika1 kcal
-
3.5g paradicsom1 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A galuskához
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
3.5g víz0 kcal
Az összeállításhoz
-
17.3g tejföl34 kcal
-
3.5g sajt12 kcal
-
3.5g füstölt sajt11 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
113
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.7 g
Zsír
-
Összesen 44.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1157 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 354 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 442 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 449.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
821
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.8 g
Zsír
-
Összesen 178.6 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 778 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4628.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 1416 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 402 mg
-
Foszfor 1766 mg
-
Nátrium 914 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 320.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1797.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1147 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 317 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 341 micro
-
Kolin: 563 mg
-
Retinol - A vitamin: 1073 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 786 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1035 micro
Összesen
3276
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 89 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
A paprikás krumplihoz
-
1.5 kg burgonya
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 db paprika
-
1 db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
A galuskához
-
2 db tojás
Az összeállításhoz
-
500 g tejföl
Elkészítés
A paprikás krumplihoz
- Nagy lábasban vizet teszünk fel forrni a galuskának.
- A hagymát, a paprikát, a paradicsomot megtisztítjuk, apróra vágva, lecsós alapot készítünk.
- A burgonyát meghámozzuk, karikára vágva a lecsós alapra fedjük
- Sózás és paprikázás után kevés vízzel, lefedve, puhára főzzük.
- Amíg a krumpli fő, elkészítjük a nokedlit.
- A lisztet a tojással és annyi vízzel, hogy galuskatészta állagú legyen alaposan elkeverjük. Ha rétesliszttel készítjük, akkor kezdhetjük ezzel, nem baj, ha áll egy kicsit a tészta.
- A forrásban lévő vizet megsózzuk, teszünk bele kevés zsiradékot, és a tésztát beleszaggatjuk, néhány perc alatt megfőzzük.
- A kifőtt tésztát leszűrjük, és az időközben megpuhult paprikás krumplival összekeverjük, szükség szerint utánasózzuk.
- Zsiradékkal vékonyan kikent tepsibe öntjük a keveréket, a tetején eloszlatjuk a tejfölt, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje egy kicsit színt kap.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6067
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 22.
Ajánló
Mivel már gyakorlatilag készen kerül a sütőbe, a sütési idő attól függ, hogy ki milyen állapotban szereti a tetején a sajtot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyszerű ebédet akartam készíteni, amit mindenki megeszik, és laktatós.