r
Nosalty Logó

Paprikás krumplis galuska sütőben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Paprikás krumplis galuska sütőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A paprikás krumplihoz

A galuskához

Az összeállításhoz

Összesen 821 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A paprikás krumplihoz

A galuskához

Az összeállításhoz

Összesen 3276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A paprikás krumplihoz

A galuskához

Az összeállításhoz

Összesen 113 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 821 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    178.6 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    778 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4628.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1416 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1766 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1797.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    317 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1073 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    786 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 3276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    89 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

A paprikás krumplihoz

A galuskához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A paprikás krumplihoz

  1. Nagy lábasban vizet teszünk fel forrni a galuskának.
  2. A hagymát, a paprikát, a paradicsomot megtisztítjuk, apróra vágva, lecsós alapot készítünk.
  3. A burgonyát meghámozzuk, karikára vágva a lecsós alapra fedjük
  4. Sózás és paprikázás után kevés vízzel, lefedve, puhára főzzük.
  5. Amíg a krumpli fő, elkészítjük a nokedlit.
  6. A lisztet a tojással és annyi vízzel, hogy galuskatészta állagú legyen alaposan elkeverjük. Ha rétesliszttel készítjük, akkor kezdhetjük ezzel, nem baj, ha áll egy kicsit a tészta.
  7. A forrásban lévő vizet megsózzuk, teszünk bele kevés zsiradékot, és a tésztát beleszaggatjuk, néhány perc alatt megfőzzük.
  8. A kifőtt tésztát leszűrjük, és az időközben megpuhult paprikás krumplival összekeverjük, szükség szerint utánasózzuk.
  9. Zsiradékkal vékonyan kikent tepsibe öntjük a keveréket, a tetején eloszlatjuk a tejfölt, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  10. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje egy kicsit színt kap.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6069
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 22.

Ajánló

Mivel már gyakorlatilag készen kerül a sütőbe, a sütési idő attól függ, hogy ki milyen állapotban szereti a tetején a sajtot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű ebédet akartam készíteni, amit mindenki megeszik, és laktatós.

Hozzávalók

A paprikás krumplihoz

A galuskához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...