r
Nosalty Logó

Paprikás krumpli házi tarhonyával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
P.
Paprikás krumpli házi tarhonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 725 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2899 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2134.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    1768 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 725 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    173 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8539.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    7071 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1250.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    369 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    1779 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 2899 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    352 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Zsírjára pirítjuk akockára vágott szalonnát (a kolbásszal együtt, ha valaki tesz bele). Ezenmegpirítjuk a felparított hagymát.
  2. Rászórjuk a pirospaprikát,pirítjuk1-2 percig.
  3. Jön a krumpli,belekeverjük. Majd a karikára vágott paprikát és felaprított paradicsom is hozzáadjuk.
  4. Az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ekkor jön a paprikakrém. Keverjük el. Mivel ez már sós, csak ezután sózzuk. Fűszerezzük.
  5. 30 percig főzzük.
  6. A tarhonyát kevés olajon forrósítsuk fel, majd öntsüka krumplihoz. Lustábbak simán bele is szórhatják. :-)
  7. Ekkor tegyük bele a virslit, ha valakinek arra fáj a foga.
  8. Főzzük még addig, amíg a tarhonya megpuhul.
  9. Tálaljuksavanyúsággal.
  10. Együk magunkat degeszre belőle!
  • Receptkönyvben: 296
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 134
  • Össznézettség: 86219
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 20.

Ajánló

pH besorolás: enyhén lúgosít ( a húsok és tarhonya nélkül erősen lúgosít) Erről bővebben itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a paprikás krumplit. Csípősen. Nem csak azért, mert gyors, hanem mert frankfurti száműzetésem alatt bizony nehezebb jófajta magyar ételeket előállítani, és ez legalább itt is megfőzhető. "Pusztán csak" el kell ugrani Magyarországra pirospaprikáért meg paprikakrémért, illetve zöld csípős és fehér édes friss paprikáért a török szupermarketbe. Mert hogy németék azt sem ismerik, csak kaliforniai paprika formában. A jó kis házi tarhonyáról nem is beszélve. Szóval, ha minden alapanyagot beszereztem, már nem okoz nehézséget. Egy dolgot azonban ki kell emelnem: ez a paprikakrém. Bár az alaprecept ezt nem tartalmazza, én szeretem beletenni az ételbe, hogy még paprikásabb legyen az íze. Aki élt/ él külföldön, és a magyar konyha kicsit is a szíve csücske, biztosan megtapasztalta, hogy mennyire tud hiányozni egy-egy otthoni íz. Egyik hazalátogatásom alkalmával találtam rá egy újfajta paprikakrémre, ami "Noszlopi finomságok" néven fut. Csak só van benne, semmi más. Sem tartósítószer, sem adalékanyagok. Mindenkinek ajánlom, aki nem tud eljutni Ildikó piacára, Erős Lacit venni, de "biztonságos" ízesítőt szeretne tenni az ételbe.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...