Paprikás krumpli házi tarhonyával
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
3 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
25g tarhonya93 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
63g kolbász283 kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
12 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
100g tarhonya371 kcal
-
4g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
250g kolbász1130 kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
45.6g burgonya26 kcal
-
13.7g paradicsom2 kcal
-
9.1g zöldpaprika1 kcal
-
2.5g hegyes erős paprika1 kcal
-
8.2g vöröshagyma3 kcal
-
4.6g füstölt szalonna30 kcal
-
4.6g tarhonya17 kcal
-
0.2g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
11.4g kolbász51 kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 43.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2134.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 1768 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 312.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 89 micro
-
β-karotin 445 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 255 micro
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.4 g
Zsír
-
Összesen 173 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8539.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 302 mg
-
Foszfor 869 mg
-
Nátrium 7071 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 242.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1250.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 369 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 456 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 355 micro
-
β-karotin 1779 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 1020 micro
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 322 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 352 micro
-
Lut-zea 46 micro
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
3 közepes db paradicsom
-
2 közepes db zöldpaprika
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
10 dkg füstölt szalonna
-
10 dkg tarhonya
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1 tk só
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
Elkészítés
- Zsírjára pirítjuk akockára vágott szalonnát (a kolbásszal együtt, ha valaki tesz bele). Ezenmegpirítjuk a felparított hagymát.
- Rászórjuk a pirospaprikát,pirítjuk1-2 percig.
- Jön a krumpli,belekeverjük. Majd a karikára vágott paprikát és felaprított paradicsom is hozzáadjuk.
- Az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ekkor jön a paprikakrém. Keverjük el. Mivel ez már sós, csak ezután sózzuk. Fűszerezzük.
- 30 percig főzzük.
- A tarhonyát kevés olajon forrósítsuk fel, majd öntsüka krumplihoz. Lustábbak simán bele is szórhatják. :-)
- Ekkor tegyük bele a virslit, ha valakinek arra fáj a foga.
- Főzzük még addig, amíg a tarhonya megpuhul.
- Tálaljuksavanyúsággal.
- Együk magunkat degeszre belőle!
- Receptkönyvben: 296
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 86
- Össznézettség: 86631
- Feltöltés dátuma: 2010. január 20.
Ajánló
pH besorolás: enyhén lúgosít ( a húsok és tarhonya nélkül erősen lúgosít) Erről bővebben itt olvashatsz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Szeretem a paprikás krumplit. Csípősen. Nem csak azért, mert gyors, hanem mert frankfurti száműzetésem alatt bizony nehezebb jófajta magyar ételeket előállítani, és ez legalább itt is megfőzhető. "Pusztán csak" el kell ugrani Magyarországra pirospaprikáért meg paprikakrémért, illetve zöld csípős és fehér édes friss paprikáért a török szupermarketbe. Mert hogy németék azt sem ismerik, csak kaliforniai paprika formában. A jó kis házi tarhonyáról nem is beszélve. Szóval, ha minden alapanyagot beszereztem, már nem okoz nehézséget. Egy dolgot azonban ki kell emelnem: ez a paprikakrém. Bár az alaprecept ezt nem tartalmazza, én szeretem beletenni az ételbe, hogy még paprikásabb legyen az íze. Aki élt/ él külföldön, és a magyar konyha kicsit is a szíve csücske, biztosan megtapasztalta, hogy mennyire tud hiányozni egy-egy otthoni íz. Egyik hazalátogatásom alkalmával találtam rá egy újfajta paprikakrémre, ami "Noszlopi finomságok" néven fut. Csak só van benne, semmi más. Sem tartósítószer, sem adalékanyagok. Mindenkinek ajánlom, aki nem tud eljutni Ildikó piacára, Erős Lacit venni, de "biztonságos" ízesítőt szeretne tenni az ételbe.