r
Nosalty Logó

Paprikás krumpli 4. -húsmentes

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Feenuee
Paprikás krumpli 4. -húsmentes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paprikás krumplihoz

A galuskához

Összesen 258 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paprikás krumplihoz

A galuskához

Összesen 1030 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paprikás krumplihoz

A galuskához

Összesen 99 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 258 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    643.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 1030 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    197 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

A paprikás krumplihoz

A galuskához

Elkészítés

A paprikás krumplihoz

  1. A hagymát apró kockára, a krumplit nagyobb kockákra vágjuk.
  2. A hagymát kevés olajonüvegesre pároljuk, a tűzről félrehúzva pirospaprikát, egy kevés borsot és kb 1 púpos tk sót adunk hozzá. Mellédobjuk a gerezd paradicsomot és a karika paprikát is. Öntünk alá 1 dl vizet, és 15 perc alatt összepároljuk.
  3. Párolás után hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és annyi vizet, hogy kényelmesen ellepje. (Szükség esetén utánsózhatunk.)
  4. Ha a krumpli majdnem jó, a tojást egy tojásnyi vízzel, csipet sóval és a liszttel galuskatésztává keverjük. Pár percre állni hagyjuk, majd a paprikás krumpliba szaggatjuk. Néha keverjük át közben, nehogy nagyon összeragadjanak a galuskák.
  5. Pár percig még rotyogtatjuk, hogy a galuskák átfőjenek.
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 13670
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 27.

Ajánló

Vegyes vágott savanyúsággal és egy kis friss puha kenyérrel az igazi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Feenuee 20 recept

Habár falusi lány volnék, nem nagyon rajongok a füstölt kolbászos változatért. Ez sokkal könnyebb, és néhány kivételtől eltekintve a Férjem is hajlandó kolbász vagy virsli hozzáadása nélkül megenni.

Hozzávalók

A paprikás krumplihoz

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...