r
Nosalty Logó

Paprikás-juhtúrós hajtovány

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Paprikás tésztájú hajtovány juhtúrós töltelékkel, köménymagos szórással
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

316
Kalória
10g
Fehérje
34.4g
Szénhidrátok
14.8g
Zsír
13.6g
Víz
53.5g
Koleszterin
1.4g
Rost
1.9g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 316 kcal
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3781 kcal
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 294 kcal
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 316 kcal
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    119.8 g

Zsír

  • Összesen
    177.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6694 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    903 mg
  • Nátrium
    4946 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    163.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    1635 micro
  • β-crypt
    386 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1932 micro
Összesen 3781 kcal
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet elkeverjük a sóval és fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is. Kézzel vagy géppel egységes tésztát gyúrunk, majd 10 perc alatt kidagasztjuk, míg egy feszes, fényes felszínű gombócot kapunk. Kiolajozott tálba tesszük, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A töltelékhez

  1. A juhtúrót, vajat és tojássárgáját elkeverjük egy tálban, majd ízlés szerint borsozzuk. Só nem biztos, hogy kell bele, mert a juhtúró önmagában elég sós.
  2. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd lisztezett felületen 1-2 centiméter vékonyra nyújtjuk. Egységesen eloszlatjuk rajta a juhtúrós krémet, majd kétoldalról szorosan felcsavarjuk, hogy az így kapott két csiga a tészta közepén találkozzon. Elvágjuk köztük a tésztát, majd elegyengetjük a tésztakígyókat.
  3. Egy éles késsel átlósan háromszögeket vágunk a tésztakígyókból, majd ezeket egy sütőpapíros tepsire pakoljuk (hagyjunk helyet köztük, mert nőni fognak). A hajtoványok tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk mindegyiket köménymaggal.
  4. A hajtoványokat 190 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük és így tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A hajtovány egy fokkal izgalmasabb verziója érkezik, ráadásul végtelenül magyaros ízekben. Tésztájába karakteres fűszerpaprika kerül, míg a csiga belseje pikáns juhtúrót rejt. Egy falat a süteményből felér egy körözöttes szendviccsel: izgalmas, nem?

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!