Paprikás fusilli
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
A szószhoz
-
50g paprika8 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
25g fekete olajbogyó29 kcal
-
7g kapribogyó1 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
A tésztához
-
115g fusilli tészta427 kcal
-
750g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
775
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
A szószhoz
-
100g paprika16 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
50g fekete olajbogyó58 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g só0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
A tésztához
-
230g fusilli tészta853 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
1550
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
A szószhoz
-
4.5g paprika1 kcal
-
9.1g paradicsom2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
2.3g fekete olajbogyó3 kcal
-
0.6g kapribogyó0 kcal
-
2.3g parmezán sajt9 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
A tésztához
-
10.5g fusilli tészta39 kcal
-
68.2g víz0 kcal
-
0.2g só0 kcal
Összesen
72
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 25.8 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2458.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 1450 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 929 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 606 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 412 micro
Összesen
775
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 51.6 g
Zsír
-
Összesen 64.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4916.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 779 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 861 mg
-
Nátrium 2899 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1857.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 590 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 1212 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 823 micro
Összesen
1550
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 234 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
A szószhoz
-
2 db paradicsom
-
3 gerezd fokhagyma
-
50 g fekete olajbogyó
-
1 ek kapribogyó
-
só ízlés szerint
-
0.5 dl olívaolaj
A tésztához
Elkészítés
A szószhoz
- A paprikát kimagozzuk, eltávolítjuk a csutkáját, majd 4 felé vágjuk, ezeket egy jó meleg serpenyőben olaj nélkül kicsit megpirítsuk, majd hűlni hagyjuk egy tányéron.
- Közben a paradicsomot megmossuk, kis kockákra metéljük.
- Megmossuk az olívabogyót, a kapribogyót is, meghámozzuk a fokhagymát.
- A paprikás serpenyőbe (picit várjunk vele, amíg kihűl) beleöntjük az olajat, majd ismét tűzre téve a serpenyőthozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot, kapri- és olivabogyót is.
- Közben körömnyi nagyságúra vágjuk a paprikát, ezt is hozzáadjuk a szószunkhoz, ízlés szerint sózzuk (vigyázzunk vele, főleg ha a kapribogyó is sóban volt eltéve), majd így lefedve 30 percig rotyogtassuk kis lángon.
- Majd feltesszük a tésztának való vizet is forrni, ha forr sózzuk, majd a tésztát az utasítás szerint készre, roppanósra főzzük.
- Összekeverjük a szósszal, azonnal tálaljuk, meghintjük reszelt parmezánnal.
- Aki szereti, őrölt chilit is hinthet rá (mint én :-).
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1807
- Feltöltés dátuma: 2012. október 24.
Ajánló
Akinek van még több ideje, az a paradicsomot forró, lobogó vízbe dobja pár másodpercig, majd utána hideg vízbe rakja, és meghámozhatja.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Nincs különösebb sztori, most volt egy picit több időm :-), így a paprikát ezzel a pirításos módszerrel készítettem el. Ja, és a sárga paprika ott árválkodott egyedül a hűtőben, oliva és kapribogyó, paradicsom mindig van itthon, így ez lett az végeredmény.