r
Nosalty Logó

Paprikás fusilli

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Cafika
Paprikás fusilli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szószhoz

A tésztához

Összesen 775 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szószhoz

A tésztához

Összesen 1550 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szószhoz

A tésztához

Összesen 72 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2458.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    1450 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    929 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 775 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4916.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    779 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    2899 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1857.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1212 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 1550 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    234 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A tésztához

Elkészítés

A szószhoz

  1. A paprikát kimagozzuk, eltávolítjuk a csutkáját, majd 4 felé vágjuk, ezeket egy jó meleg serpenyőben olaj nélkül kicsit megpirítsuk, majd hűlni hagyjuk egy tányéron.
  2. Közben a paradicsomot megmossuk, kis kockákra metéljük.
  3. Megmossuk az olívabogyót, a kapribogyót is, meghámozzuk a fokhagymát.
  4. A paprikás serpenyőbe (picit várjunk vele, amíg kihűl) beleöntjük az olajat, majd ismét tűzre téve a serpenyőthozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot, kapri- és olivabogyót is.
  5. Közben körömnyi nagyságúra vágjuk a paprikát, ezt is hozzáadjuk a szószunkhoz, ízlés szerint sózzuk (vigyázzunk vele, főleg ha a kapribogyó is sóban volt eltéve), majd így lefedve 30 percig rotyogtassuk kis lángon.
  6. Majd feltesszük a tésztának való vizet is forrni, ha forr sózzuk, majd a tésztát az utasítás szerint készre, roppanósra főzzük.
  7. Összekeverjük a szósszal, azonnal tálaljuk, meghintjük reszelt parmezánnal.
  8. Aki szereti, őrölt chilit is hinthet rá (mint én :-).
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1807
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 24.

Ajánló

Akinek van még több ideje, az a paradicsomot forró, lobogó vízbe dobja pár másodpercig, majd utána hideg vízbe rakja, és meghámozhatja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs különösebb sztori, most volt egy picit több időm :-), így a paprikát ezzel a pirításos módszerrel készítettem el. Ja, és a sárga paprika ott árválkodott egyedül a hűtőben, oliva és kapribogyó, paradicsom  mindig van itthon, így ez lett az végeredmény.

Hozzávalók

A szószhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...