r
Nosalty Logó

Pannon pörkölt bográcsban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Cárevics
Pannon pörkölt bográcsban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1286 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 12863 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1798.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    686 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    2867 micro
  • β-crypt
    620 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    2048 micro
Összesen 1286 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    942.1 g

Zsír

  • Összesen
    653.1 g
  • Telített zsírsav
    223 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    289 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    2725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17983.7 g
  • Cink
    208 mg
  • Szelén
    913 mg
  • Kálcium
    1434 mg
  • Vas
    107 mg
  • Magnézium
    1417 mg
  • Foszfor
    10446 mg
  • Nátrium
    3444 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    6859.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2806 micro
  • B6 vitamin:
    26 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    376 mg
  • D vitamin:
    988 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    272 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    1891 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1085 micro
  • β-karotin
    28669 micro
  • β-crypt
    6203 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    20477 micro
Összesen 12863 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    105 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

  1. Először is a szalonnát szeletekre vágjuk és bevagdossuk, hogy sülés után kakastaréjt kapjunk. Megsütjük a felforrósított bográcsban, és amikor kisült a zsír belőle kivesszük, és reggelire indításul a feles pálinka mellé, friss puha házi kenyérrel megesszük.
  2. A kellő alapozás után az olajon fonnyasszuk meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, azt keverjük el benne, majd kevés bort hozzáöntve pároljuk meg a hagymát.
  3. Utána adjuk hozzá a kockákra vágott csülök és marhahúst, fűszerezzük sóval, őrölt borssal, zúzott fokhagymával. Tegyünk bele pár szem borókabogyót és szegfűborsot. Ha a hús kicsit megfehéredett, öntsünk alá egy jó ujjnyi bort, és fedő alatt pároljuk, közben adjuk hozzá a kicsi kockákra felvágott paradicsomot és paprikát, ízesítsük be egy kis ételízesítővel és a paprikakrémmel. (Ha a nedvesség elfő, pótoljuk borral.)
  4. Ha félig megpuhult a marha és a csülök, tegyük bele a szintén kockára vágott lapockát, öntsük fel borral, és pároljuk készre a pörköltet.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5747
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 31.

Ajánló

A kész pörkölt jellegzetessége, hogy a lekvársűrűségű szaft tűzforró, méregerős, és nem érezni benne, hogy borral főtt. Köretnek a hely függvényében friss kenyeret, amivel tunkolhatjuk az ízletes szaftot, vagy petrezselymes újburgonyát ajánlanék. De kiválóan megy hozzá a lapockáról szaggatott nokedli is (lásd a képen). Uraim, jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pannon pörkölt bográcsban
Cárevics 11 recept

Ezt a kimondottan férfiaknak való, bográcsos pörköltet bulik alkalmával javaslom elkészíteni. Szakácsként mindig bolondságnak tartottam, ha valaki túl sok bort önt egy pörkölt alá, de ez az étel pont abban különleges, hogy tilos vizet adni hozzá. Uraim, csakis jóféle száraz vörösborral (tájegységenként változhat) szabad felengedni párolás közben.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...