r
Nosalty Logó

Panna cotta málnazselével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Panna cotta málnazselével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A krémhez

A díszítéshez

674
Kalória
8.7g
Fehérje
70.7g
Szénhidrátok
40.9g
Zsír
178.6g
Víz
139.2g
Koleszterin
7.7g
Rost
61.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 674 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2692 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 223 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    178.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 674 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    163.7 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.7 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    714.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 2692 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

A krémhez

  1. 5 lap zselatint hideg vízben kb. 10 percig áztatunk.
  2. A málnát 100 g cukorral és a likőrrel lassú tűzön, kevergetve felmelegítjük, míg a cukor elolvad.
  3. A málnát egy sűrű szitán átszűrjük, majd ismét felmelegítjük, és a kinyomkodott zselatint felolvasztjuk benne.
  4. 4 poharat ferdén egy tojásrácsba állítunk, a málnazselét elosztjuk a 4 pohárba, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük.
  5. A maradék 5 lap zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  6. A vanília rudat kettévágjuk, a magokat kikaparjuk.
  7. A tejszínt a maradék cukorral, a vanília rúddal és a kikapart magokkal felfőzzük. A tűzről levesszük, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd kivesszük a vanília rudat.
  8. A zselatint kinyomkodjuk, a tejszínes keverékben felolvasztjuk. Hűlni hagyjuk, majd a málnazseléhez öntjük. Kb. 4 órára hűtőbe tesszük.
  9. Díszítjük a kemény habbá vert tejszínnel, a porcukorral megszórt málnával és csokoládéval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc

Egy finom, mutatós desszert. Díszíthetjük mentalevéllel is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!