r
Nosalty Logó

Panna cotta kardamommal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
eztettem
Panna cotta kardamommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1777 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    135.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.2 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 1777 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A joghurtot és a zsíros tejszínt összekeverjük (a tejszínből félreteszünk 2 evőkanálnyit), lassan majdnem forráspontig hevítjük 9 dkg cukorral és 5 szem kardamom porított magjaival.
  2. Ezalatt a félretett tejszínt felmelegítjük, szintén majdnem forrásig, belekeverjük az agar-agart.
  3. A 2 tejszínes folyadékot összeöntjük, majdnem felforraljuk, üvegformákba öntjük, és pár órát a hűtőben állni hagyjuk. (Egész éjszakán át még jobb.)
  4. Agar-agar helyett lehet zselatint is használni, bár kicsit körülményesebb. (Az agar-agar most már a bioboltokban sok helyütt beszerezhető, tengeri fű alapú természetes zselésítő por.) Min. 2 lap zselatint hideg vízbe áztatunk, 3-5 perc múlva kinyomkodjuk, és a lapokat a leszűrt, még meleg folyadékhoz adjuk, kézi habverővel feloldódásig kavarjuk. VAGY 2 tk (10 g) zselatinport a tejszínes keverékre szórunk, nem kavarjuk(!), csak állni hagyjuk 5 percig, majd forráspontig hevítjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20581
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Panna cotta kardamommal
eztettem 39 recept

A lehető legegyszerűbb, de jó esetben igen szemrevaló desszert a panna cotta. Eredetileg csak tejszínből készül, és őrületesen sok kalóriát tartalmaz, ez a joghurtos egy light verzió. :) Ami kerülendő: a túl sok zselatin - ettől könnyen lesz gumiszerű, ez a máskülönben finoman krémes édesség. Ha kellően megszilárdul a hűtés után, meleg vízbe mártva az edényt, szépen ki lehet borítani, de én jobban szeretem benne hagyva kikanalazni.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...