r
Nosalty Logó

Palócleves ahogy Sylvia készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Macska
Palócleves ahogy Sylvia készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1382 micro
  • β-karotin
    3476 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    368 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 361 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    203.6 g

Zsír

  • Összesen
    121.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5374.5 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    2567 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    4518.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2875 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    783 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    9675 micro
  • β-karotin
    24333 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    3664 micro
Összesen 2525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    184 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    49 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsiradékon az apróra vágott hagymát megdinszteljük.
  2. A marhahúst megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A hagymát levesszük a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, majd beletesszük a húst, és néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, köményt, babérlevelet, fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  3. Amíg fő a hús, addig megtisztítjuk és összevágjuk a zöldségeket. Amikor a hús félig megpuhult, hozzátesszük a sárgarépát, fehérrépát, krumplit, és tovább főzzük. Amikor már majdnem puha minden, akkor beletesszük a darabolt zöldbabot, és ha kell, pótoljuk a vizet.
  4. Mikor minden megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk a levest. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7811
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy vált nagy kedvencünkké ez a pompás leves, hogy gyerekkorunkban nálunk nem főzték, soha nem kóstoltam. Először már felnőtt koromban ettem egy étteremben, és rögtön kipróbáltam otthon is. Kicsit alakítgattam rajta, próbáltam többféle húsból (a csirke tetszett legkevésbé, de pulykával, sertéssel is finom volt), míg végül maradtunk ennél a verziónál. Azóta persze az Ínyesmester szakácskönyvéből megismertem az eredeti receptet, de mi maradunk ennél. Nagyon kiadós - sütivel, palacsintával tökéletes ebéd. Másnapra még finomabb is lesz - már ha marad!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...