r
Nosalty Logó

Palóc túrós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Palóc túrós lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 691 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 6896 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 215 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.7 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    151 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 691 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    264 g

Zsír

  • Összesen
    256.2 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11096.6 g
  • Cink
    2614 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1439 mg
  • Vas
    2017 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    3531 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    102 mg
  • Mangán
    85 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    869.8 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1509.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    252 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    712 micro
  • Kolin:
    920 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1359 micro
Összesen 6896 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.3 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. 1 dl tejet, 0,5 dl vizet és 1 dkg kristálycukrot összekeverünk, meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A zsírt a liszttel és a csipet sóval összemorzsoljuk. Hozzátesszük a tojásokat, a tejfölt, 4 dkg kristálycukrot, 20 g olajat és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgozzuk, annyira, hogy a tál szinte tiszta legyen.
  3. A tálat kicsit megszórjuk liszttel, beletesszük a tésztagombócunkat, és meghintjük liszttel.
  4. Meleg helyen 1-1,5 órát kelesztjük.

Töltelék

  1. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és egy nagyobb csipet sóval megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük, és még forrón megtörjük. Kihűtjük.
  2. A túrót, a kihűlt tört krumplit, a tejfölt, a tojásokat, a kristálycukrot, a vaníliás cukrokat, a reszelt citromhéjat összekeverjük. Nem kell, hogy pépes legyen!
  3. A megkelt tésztát sütőpapíron kinyújtjuk tepsi méretűre. Az 5-ik tojást felütjük, és a kinyújtott tészta széleit körbekenjük vele. A tészta közepét megszurkáljuk villával. 15 percig kelesztjük még így.
  4. A tölteléket rásimítjuk a tésztára.

Tetejére

  1. A mazsolát langyos vízbe áztatjuk kb. 1 órára.
  2. A töltelék tetejét megkenjük olvasztott zsírral, majd a maradék tojással.
  3. Megszórjuk az őrölt fahéjjal, majd a mazsolával.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük, majd a hőmérsékletet levesszük 160 fokra, és további 20 percig sütjük.
  5. Langyosan felkockázzuk, és tálaljuk ezt a nagyon finom lepényt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 18130
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 06.

Ajánló

Én először kinyújtottam a megkelt tésztát, és ameddig másodszor is kelt, addig kevertem össze a tölteléket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Palóc túrós lepény
Gonoszka1 428 recept

A férjem kívánságára készítettem el ezt a finom túrós lepényt. A nálam felhasznált hozzávalókkal -az elpárolgást is beleszámítva- 100 gramm 267 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...