r
Nosalty Logó

Palermói karajszeletek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Palermói karajszeletek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 627 kcal
  • 18% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2506 kcal
  • 18% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 18% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 627 kcal
  • 18% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.5 g

Zsír

  • Összesen
    118.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    894 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4676.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    1080 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1930 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 2506 kcal
  • 18% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este a húst kisujjnyi szeletekre vágjuk, és jól kiklopfoljuk. Egy nagyobb edénybe tesszük, és beáztatjuk nyers tejbe. A tej bőségesen lepje el a hússzeleteket!
  2. Másnapra a hússzeletek jól megszívják magukat tejjel, szinte "megdagadnak". A tojásokat felverjük három evőkanálnyi tejjel. Belekeverünk 2 dkg reszelt parmezánt. (Nagymama receptje szerint tojásonként egy evőkanálnyi reszelt sajt szükséges.) Az olajat felforrósítjuk.
  3. Ezután a tejből villával kiemelt hússzeletek mindkét oldalát megsózzuk. Megforgatjuk a szeleteket lisztben, majd a sajtos tojásban. Forró olajban ropogósra sütjük mindkét oldalát, majd papírtörlőre szedjük.
  4. Tetszőleges körettel tálaljuk úgy, hogy az aranybarna hússzeletek tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 391
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 181
  • Össznézettség: 83485
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 29.

Ajánló

Ha nincs nagy méretű serpenyőnk, akkor a hatalmas hússzeleket egyenként kell kisütni a zsiradékban. Az én serpenyőmbe 3 nagy szelet tud sülni. A sütési idő így 3x5 vagyis 15 perc. Eltett savanyúság nem illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Palermói karajszeletek
Lizinka_ 607 recept

Régebben sokat készítettem, aztán feledésbe merült ez az ízletes bundás hús. Ez a recept szintén a féltve őrzött családi receptgyűjteményből való.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...