Paleo rakott karfiol
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
A karfiolhoz
-
439g karfiol44 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
6g disznózsír51 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
0g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Az öntethez
-
21g tojás26 kcal
-
25g kókusztej49 kcal
-
5g amarántliszt19 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
A karfiolhoz
-
3510g karfiol351 kcal
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
45g disznózsír406 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Az öntethez
-
165g tojás208 kcal
-
200g kókusztej394 kcal
-
40g amarántliszt148 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
A karfiolhoz
-
68.1g karfiol7 kcal
-
19.4g darált sertéshús35 kcal
-
0.9g disznózsír8 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Az öntethez
-
3.2g tojás4 kcal
-
3.9g kókusztej8 kcal
-
0.8g amarántliszt3 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 815.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 441 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 299.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 259.3 g
Zsír
-
Összesen 214.7 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6526.8 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 259 mg
-
Kálcium 651 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 637 mg
-
Foszfor 3531 mg
-
Nátrium 1392 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 2397.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 700 mg
-
D vitamin: 345 micro
-
K vitamin: 219 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 963 micro
-
Kolin: 1823 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 765 micro
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Hozzávalók
A karfiolhoz
-
3 nagy fej karfiol
-
1 kg darált sertéshús
-
3 ek disznózsír
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál fűszerpaprika
Az öntethez
Elkészítés
A karfiolhoz
- A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben addig főzzük, amíg megpuhul, de még ne essen szét! Leöntjük róla a vizet, és parkolópályára állítjuk további felhasználásig.
- Apróra vágjuk a hagymát, és a felhevített zsiradékon megfuttatjuk, sózzuk és üvegesre pároljuk, ekkor beletesszük a fokhagymát, majd ha már illatozik, jöhet a darált hús. Fűszerezzük, és barnára pirítjuk.
- A tepsit kikenjük zsiradékkal, és egyenletesen beleterítjük a karfiol felét, majd a darált hús fele következik, ismét karfiol és a végén a maradék darált hús.
- A tetejére egy tálban sóval felverjük a tojást, hozzáöntjük a növényi tejet, belecsavarjuk a citrom levét, és hogy ne folyjon le az egész a tepsi aljára, hozzátehetünk 2 ek. amarántlisztet.
- Végül reszeljünk bele szerecsendiót ízlésünk szerint, majd öntsük le vele a tepsi tartalmát, és 200 °C-ra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 30 perc alatt süssük készre.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32×42
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 160
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 26371
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A paleolit étrendben sem kell lemondanunk a hagyományos ízekről, ezt alátámasztandó, e receptet egyfajta gondolat ébresztőnek szánom! Sokaknak tetszik, amit a paleolit életmód ígér (normalizálódó testsúly, magától rendeződő egészségügyi problémák), de nem mernek belevágni, mert azt gondolják, hogy ez a fajta étrend nem illeszthető be a megszokott életükbe. Sokszor éri az a vád a paleolitot, hogy azért nehéz az átállás, mert alig marad valami, amit enni lehet a régi, hagyományos ételek közül. Viszont ha megvizsgáljuk a magyar konyha kínálatát, akkor észrevehetjük, hogy egy kis módosítással, kreativitással szinte mindegyik paleosítható, vagy már eleve paleo, például: a sült húsok, ha lecseréljük a köretet, vagy a levesek, ha kihagyjuk belőlük a tésztát, stb! A rakott dolgok az egyik kedvenceim, itt igazából annyi történik, hogy a rizs helyett dupla mennyiségű zöldség kerül a tepsibe, a tetejére pedig a tejfölös-tojásos szósz helyett ügyesen kitalálunk valamit, ami olyan, mintha.:)