Palacsinta serrano sonkával és sajtkrémmel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 15% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
A palacsintához (6 db)
-
38g finomliszt137 kcal
-
50g tej28 kcal
-
25g víz0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
25g tömlős krémsajt45 kcal
-
5g kéksajt18 kcal
-
23 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
25g serrano sonka34 kcal
A tálaláshoz
Összesen
340
kcal
- 15% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
A palacsintához (6 db)
-
150g finomliszt546 kcal
-
200g tej112 kcal
-
100g víz0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
20g kéksajt71 kcal
-
30g camembert sajt90 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
-
100g serrano sonka136 kcal
A tálaláshoz
Összesen
1355
kcal
- 15% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
A palacsintához (6 db)
-
18.3g finomliszt67 kcal
-
24.4g tej14 kcal
-
12.2g víz0 kcal
-
6.7g tojás8 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
12.2g tömlős krémsajt22 kcal
-
2.4g kéksajt9 kcal
-
3.7g camembert sajt11 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0 kcal
-
12.2g serrano sonka17 kcal
A tálaláshoz
-
4.9g tejföl10 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
2.4g kéksajt9 kcal
-
0.1g serrano sonka0 kcal
Összesen
167
kcal
- 15% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1248.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 913 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
340
kcal
- 15% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.3 g
Zsír
-
Összesen 54.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4993.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 650 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 548 mg
-
Nátrium 3651 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 217.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 328 micro
Összesen
1355
kcal
- 15% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 610.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 446 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
A palacsintához (6 db)
-
15 dkg finomliszt
-
2 dl tej
-
1 dl víz
-
1 db tojás
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
100 g tömlős krémsajt
-
20 g kéksajt
-
30 g camembert sajt
-
1 tk petrezselyem
-
1 teáskanál snidling
-
1 késhegynyi só
-
1 késhegynyi négyszínű bors
-
100 g serrano sonka
A tálaláshoz
-
2 ek tejföl
-
snidling ízlés szerint
-
2 dkg kéksajt
-
1 g serrano sonka
Elkészítés
A palacsintához (6 db)
- Elkészítjük a sajtkrémet. Egy kis tálban összekeverjünk a tömlős sajtot a márványsajttal, az apróra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával, sóval, borssal. A camembert sajtot apró kockákra vágva keverjük bele, nem összetörve. Kicsit állni hagyjuk.
- Közben elkészítjük a palacsintákat. A lisztre ráütjük a tojást, a mérőedényben kimérjük a tejet és rá a vizet. Felét beleöntjük a lisztes tálba és habverővel csomómentesre kavarjuk. Ekkor beleöntjük a maradék folyadékot és elkeverjük. Pár csepp olajon palacsintasütő serpenyőben megsütjük.
- A palacsintákat szélüktőlujjnyi távolságot hagyva, egyenletesen megkenjük a sajtkrémmel, mintha pizza lenne. Rátépkedjük a serrano sonkát, majd feltekerjük és a végeket benyomkodjuk, hogy ne folyjon ki. Fejenként 2 db-ot számoljunk.
- A palacsintákat sütőben jól felmelegítjük. Akkor jó, ha már halljuk a tölteléket bugyogni.
- Tányérra szedjük és tejföllel, márványsajt morzsákkal és metélőhagymával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1400
- Feltöltés dátuma: 2013. január 07.
Ajánló
Egy pohár finom, száraz vörösbort javaslok mellé. Például kékfrankost. Aki több krémmel szereti, készítsen nagyobb adag sajtkrémet hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Korábbról maradt ez a sajtkrémem, és palacsintát volt kedvem készíteni. Szintén találtam a hűtőben serrano sonkát, amit egy másik ételhez nem használtam fel, így született hát a költemény. Remélem sokaknak ízleni fog!