r
Nosalty Logó

Palacsinta serrano sonkával és sajtkrémmel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Palacsinta serrano sonkával és sajtkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához (6 db)

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 340 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához (6 db)

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1355 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához (6 db)

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 167 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 340 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4993.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    3651 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 1355 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A palacsintához (6 db)

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A palacsintához (6 db)

  1. Elkészítjük a sajtkrémet. Egy kis tálban összekeverjünk a tömlős sajtot a márványsajttal, az apróra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával, sóval, borssal. A camembert sajtot apró kockákra vágva keverjük bele, nem összetörve. Kicsit állni hagyjuk.
  2. Közben elkészítjük a palacsintákat. A lisztre ráütjük a tojást, a mérőedényben kimérjük a tejet és rá a vizet. Felét beleöntjük a lisztes tálba és habverővel csomómentesre kavarjuk. Ekkor beleöntjük a maradék folyadékot és elkeverjük. Pár csepp olajon palacsintasütő serpenyőben megsütjük.
  3. A palacsintákat szélüktőlujjnyi távolságot hagyva, egyenletesen megkenjük a sajtkrémmel, mintha pizza lenne. Rátépkedjük a serrano sonkát, majd feltekerjük és a végeket benyomkodjuk, hogy ne folyjon ki. Fejenként 2 db-ot számoljunk.
  4. A palacsintákat sütőben jól felmelegítjük. Akkor jó, ha már halljuk a tölteléket bugyogni.
  5. Tányérra szedjük és tejföllel, márványsajt morzsákkal és metélőhagymával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1400
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 07.

Ajánló

Egy pohár finom, száraz vörösbort javaslok mellé. Például kékfrankost. Aki több krémmel szereti, készítsen nagyobb adag sajtkrémet hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Korábbról maradt ez a sajtkrémem, és palacsintát volt kedvem készíteni. Szintén találtam a hűtőben serrano sonkát, amit egy másik ételhez nem használtam fel, így született hát a költemény. Remélem sokaknak ízleni fog!

Hozzávalók

A palacsintához (6 db)

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...