r
Nosalty Logó

Palacsinta kocka maradék sonkából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juci
Palacsinta kocka maradék sonkából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sonkadarálás

Palacsintasütés

Lerakás és sütés

Összesen 890 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sonkadarálás

Palacsintasütés

Lerakás és sütés

Összesen 3554 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sonkadarálás

Palacsintasütés

Lerakás és sütés

Összesen 178 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    188 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 890 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152 g

Zsír

  • Összesen
    246.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4504.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1454 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    1732 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    752 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1056 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 3554 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Sonkadarálás

Palacsintasütés

Lerakás és sütés

Elkészítés

Sonkadarálás

  1. A sonkát felkockázzuk, és ledaráljuk.
  2. Összekeverjük annyi tejföllel, hogy egy jól kenhető masszát kapjunk (kb 2-3 dl). Nem sózzuk, mert a sonka eleve sós. Egy kevés frissen őrölt borsot keverhetünk hozzá, de elhagyható.

Palacsintasütés

  1. A megadott anyagokból palacsintatésztát készítünk. Kicsit sűrűbb lesz, mint a fehér lisztből. Valószínűleg hígítani kell sütés közben kevés folyadékkal.
  2. A lisztet, tejet, szódavizet, tojásokat, sót összekeverjük. Az összekevert masszához adjuk az olajat. Forró palacsintasütőben kisütjük.
  3. A megsült palacsintákat (kb. 12 darab) megtöltjük a sonkakrémmel, feltekerjük, és egy tűzálló edénybe helyezzük.

Lerakás és sütés

  1. Két réteg palacsinta lett nekem egy hosszúkás jénaiban. A tetejét megkenjük tejföllel, kb. 2-3 dl-rel, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  2. Forró 170-180 fokos sütőben aranybarnára sütjük, és kockára vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1024
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 10.

Ajánló

Megmaradt húsvéti sonka hasznosítására ajánlom. Különleges, nem megszokott, a zabpehelyliszt palacsintával még egy kicsit egészséges is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden évben Húsvét után a maradék sonkát fel szoktam használni sonkás tésztához. Most elhatároztam, újítok. Palacsintát sütök, és azzal esszük meg. Jó ötletnek bizonyult, mert az első falat után a férjem megjegyzése: ez bizony finom!  :) :)

Hozzávalók

Sonkadarálás

Palacsintasütés

Lerakás és sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...