Palacsinta alaprecept Csillától
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g finomliszt1456 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
400g tej224 kcal
-
300g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
29.9g finomliszt109 kcal
-
16.5g tojás21 kcal
-
29.9g tej17 kcal
-
22.5g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.9 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 756.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 272 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 164.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 349 micro
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.6 g
Zsír
-
Összesen 46.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2269.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 633 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 815 mg
-
Nátrium 495 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 322.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 494.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 610 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1046 micro
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Hozzávalók
-
40 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
4 dl tej
-
1 csipet só
-
1 csipet cukor
Elkészítés
- A tojásokat egy tálba ütjük, majd felverjük.
- Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a tejet és a szódavizet. Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát, nyugodtan hígíthatjuk, én szódavízzel szoktam, de szerintem lehet tejjel vagy sima vízzel is.
- Sóval, cukorral ízesítjük. Tehetünk bele egy evőkanál olajat is, hogy sütésnél ne ragadjon le.
- Fél óráig pihentetjük.
- A palacsintasütőbe kevés olajat öntünk, felforrósítjuk, és megsütjük a palacsintákat.
- Melegen, hidegen egyaránt tölthetjük, de magában is finom. A töltelék pedig bármi lehet: kakaó, nutella, fahéj, puding, alma, dió, lekvár, túró, stb. Nálam most lekváros, kakaós és pudingos készült.
- Nekem ebből az adagból pontosan 20 db jött ki.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 388
- Tegnapi nézettség: 70
- 7 napos nézettség: 708
- Össznézettség: 600403
- Feltöltés dátuma: 2013. február 28.
Ajánló
Igazából szinte mindenhez tudom ajánlani, bármikor készíthetjük, és a siker is garantált lesz, ezt megígérem. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A palacsinta volt az első étel, amit először önállóan elkészítettem. Eleinte drága, jó nagymamám mindig bekavarta a tésztát, én pedig csak sütöttem és töltöttem őket (kb. 9-10 éves lehettem). Nagypapám nagyon büszke volt arra, hogy az unokája ilyen ügyes, és később is gyakran hangoztatta, hogy sokkal jobban főzök/sütök, mint némelyik felnőtt. Aztán megpróbálkoztam egyedül is a tészta összeállításával, és sikerült! :) Egyébként a mai napig nem tudok olyan finom palacsintát sütni, mint a nagymamám. A múltkoriban meg is kérdeztem, hogy ő milyen recept alapján készíti a palacsintát, és csak azt a választ kaptam, hogy az évek alatt olyan sokszor sütött palacsintát, hogy már érzésből állítja össze a tésztát. :)