Pakistani Murgh Palak
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Mango
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
267g csirke390 kcal
-
100g spenót17 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
2g garam masala0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
449
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
800g csirke1170 kcal
-
300g spenót50 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
18g gyömbér14 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
5g garam masala0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
1344
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
53.3g csirke78 kcal
-
20g spenót3 kcal
-
11.3g vöröshagyma4 kcal
-
13.3g paradicsom2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
1.2g gyömbér1 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g garam masala0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
89
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 37.2 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 789.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 339 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 300.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 440 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 356 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 4351 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1715 micro
-
Lut-zea 8867 micro
Összesen
449
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 111.7 g
Zsír
-
Összesen 83.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 408 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2368.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 347 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 327 mg
-
Foszfor 1017 mg
-
Nátrium 571 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 902.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1320 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 1068 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 513 micro
-
Kolin: 396 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 13052 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 26601 micro
Összesen
1344
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 869 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 343 micro
-
Lut-zea 1771 micro
Összesen
89
kcal
Hozzávalók
-
0.8 kg csirke
-
30 dkg spenót
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 cm gyömbér
-
1 kávéskanál chilipehely
-
0.5 kávéskanál kurkuma
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 db fekete kardamom
-
2.5 teáskanál garam masala
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Felhevítjük az olajat, és megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
- Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, az átnyomott fokhagymát és a felkockázott paradicsomot. Kis lángonpirítjuk tovább, majd hozzáadjuk a csilit, a fekete kardamomot, a garam masalát, a kurkumát, sót és a fahéjat.
- Kevergetve tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a kis darabokra vágott csirkét. (Én csontozott csirkecombot használtam.) Fedő alatt főzzük, kis lángon.
- A spenótot megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk, majd ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk, és továbbra is fedő alatt főzzük.
- Hozzáadjuk az apróra vágott, friss zöld chilit.
- Kb 15 perc után vegyük le a fedőt, keverjük át, és ha túl sok alatta a lé, akkor nagy lángon forraljuk, amíg a kívánt sűrűségű lesz.
- Naan-nal, chapatival vagy parathával tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4731
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Mango
23 recept
Csirke és spenót. Az indiai-pakisztáni konyha egy újabb gyöngyszeme.:)