r
Nosalty Logó

Pain Polka

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Pain Polka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A kelesztéshez

Összesen 572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A kelesztéshez

Összesen 2283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A kelesztéshez

Összesen 226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5398.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    4295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 2283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

A kelesztéshez

Elkészítés

A kovászhoz

  1. A kovászhoz keverjük össze az élesztőt a vízzel, majd fokozatosan tegyünk hozzáannyi lisztet, hogy híg tésztát kapjunk. Keverjük át, majd tegyük bele a többi lisztet, és dagasszuk lágy tésztává.
  2. Tegyük kiolajozott tálba, fedjük be olajozott fóliával, és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni 4-5 órát.
  3. A tésztához keverjük el az élesztőt a víz felével, majd keverjük bele a többi vizet. Tegyük bele az előzőkben elkészített tésztát, és keverjük, míg feloldódik. Fokozatosan adjuk hozzáa lisztet és a sót, és dagasszuk tésztává. Borítsuk lisztezett felületre, és gyúrjuk 8-10 percig, amíg a tészta rugalmas lesz.
  4. Tegyük kiolajozott tálba, fedjük be olajozott fóliával, és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni 1 ½ órát, amíg duplájára nem nő.
  5. Borítsuk meglisztezett felületre, gyúrjuk át, és formázzuk cipóvá. Lapítsuk el, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. Fedjük be megolajozott fóliával, és meleg helyen hagyjuk kelni 1 órát, amíg duplájára nem nő.
  7. Hintsük meg a kenyér tetejét liszttel, és éles késsel jómélyen vagdossunk bele kockás mintát. Hagyjuk állni 10 percig.
  8. Toljuk 230 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 30-40 percig, míg barnára sül.
  9. Helyezzük rácsra, hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1942
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy látványos, ropogos héjú kenyér. A recept eredete: A kenyér és a kenyérsütés enciklopédiája.

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

A kelesztéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...