r
Nosalty Logó

Padlizsánsaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Padlizsánsaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1057 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 266 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    906.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    461 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4907 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 1057 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt félbevágjuk, a húsát sózzuk, borsozzuk. A félbevágott részeket összeillesztjük, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük (alsó-felső sütés).
  2. A padlizsánt lecsepegtetjük, és a belsejét egy kiskanál segítségével egy tálba kaparjuk, és villával pépesítjük.
  3. Beleszórjuk az olívabogyót, az összezúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a snidling egy részét, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk.
  4. Hűtőben jól hűtsük le, és tálaláskor szórjuk meg a maradék snidlinggel.
  5. Pirítóssal kínáljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 39575
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 29.

Receptkategóriák

A recept egy nagyon régi szakácskönyvből származik, ott előételként kínálták.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...