r
Nosalty Logó

Padlizsánragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jahin
Padlizsánragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 692 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    328 micro
  • β-karotin
    1488 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8362 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 174 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1099.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1702.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1313 micro
  • β-karotin
    5952 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    33449 micro
  • Lut-zea
    1888 micro
Összesen 692 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1777 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 36 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a paradicsomszószt: héjától megfosztott paradicsomok húsát, minimális vízzel megpároljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
  2. Egy nagyobb serpenyőben megsütjük olajon, sóval, a kockára vágott padlizsánt, majd hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt fokhagymát is.
  3. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd ráöntjük a paradicsomszószt, jól befűszerezzük.
  4. 10 percig kis lángon,fedő alatt rotyogtatjuk,a végén hozzákeverjük a karikákra vágott,magozott olajbogyót.
  5. Főleg főtt tészta illik hozzá.
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 16620
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 03.

Ajánló

Tálaljuk bármilyen tésztafélével: orsó, spagetti, makaróni, tollhegy és sok-sok reszelt sajttal. Akinek pedig még van türelme a paradicsomszósz elkészítése után, süthet hozzá joghurtos pitakenyeret. Megéri.  

Receptkategóriák

Ezt főztem ma,különösebb indoklás nélkül.:-)A padlizsán alapfelszereltsége a hűtőnknek ilyentájt,adta magát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...