r
Nosalty Logó

Padlizsános rakott csirke

NS
Padlizsános rakott csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1022
Kalória
139.7g
Fehérje
30.9g
Szénhidrát
36.2g
Zsír
869.7g
Víz
444g
Koleszterin
13.5g
Élelmi rost
16g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1022 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1022 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3253.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1540 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    869.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 1022 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3253.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1540 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    869.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 1022 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    248 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt felkarikázzuk. Besózzuk, és fél óráig állni hagyjuk.
  2. A csirkét felkockázzuk, a fokhagymás fűszerrel összeforgatjuk.
  3. A fokhagymát összezúzzuk, belekeverjük a paradicsomba.
  4. A padlizsánszeleteket letörölgetjük szalvétával. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Egy tűzálló tálba rétegezzük a hozzávalókat: padlizsán, paradicsomszósz, mozzarella, csirke, padlizsán, paradicsomszósz, mozzarella.
  6. Végül sütőben megsütjük. Az utolsó 10 perc előtt leöntjük (lekanalazzuk a levét), és készre pirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Pátmosz receptjét alakítottam kicsit át, hogy a napi fehérjebevitel is meglegyen.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...