r
Nosalty Logó

Padlizsános rakott csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Padlizsános rakott csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1022 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1022 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3253.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1540 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    869.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 1022 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3253.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1540 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    869.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 1022 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    248 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt felkarikázzuk. Besózzuk, és fél óráig állni hagyjuk.
  2. A csirkét felkockázzuk, a fokhagymás fűszerrel összeforgatjuk.
  3. A fokhagymát összezúzzuk, belekeverjük a paradicsomba.
  4. A padlizsánszeleteket letörölgetjük szalvétával. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Egy tűzálló tálba rétegezzük a hozzávalókat: padlizsán, paradicsomszósz, mozzarella, csirke, padlizsán, paradicsomszósz, mozzarella.
  6. Végül sütőben megsütjük. Az utolsó 10 perc előtt leöntjük (lekanalazzuk a levét), és készre pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12141
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pátmosz receptjét alakítottam kicsit át, hogy a napi fehérjebevitel is meglegyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...