r
Nosalty Logó

Padlizsános-paradicsomos spagetti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Padlizsános-paradicsomos spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 572 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    847 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 572 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2392.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1166 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    896.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1385 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3389 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    3074 micro
Összesen 2287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    748 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra kockázott hagymát dinszteljük meg az olajon.
  2. A padlizsánt mossuk meg, távolítsuk el a héját, majd vágjuk kis kockákra(mirelit is lehet).
  3. Szedjük a padlizsánt a hagymára, majd öntsük fel a darabolt paradicsommal/paradicsomlével.
  4. Sózzuk, észúzott fokhagymával ízesítsük.
  5. Fedő alatt pároljuk 10 percet.
  6. Közben főzzük ki a spagetti tésztát roppanósra.
  7. A kész raguba keverjünk aprított bazsalikomot és petrezselymet is.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 11561
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 09.

Receptkategóriák

Gyorsan elkészíthető, ízletes, nyárias, mediterrán ízvilágú étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...