Padlizsános csirkeragu
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
Padlizsános szósz
-
4g olívaolaj35 kcal
-
200g padlizsán48 kcal
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
25g paradicsomlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11g olajbogyó13 kcal
-
75g mozzarella224 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
Tészta
Összesen
910
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
Padlizsános szósz
-
16g olívaolaj141 kcal
-
800g padlizsán190 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
45g olajbogyó52 kcal
-
300g mozzarella897 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
Tészta
Összesen
3637
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
Padlizsános szósz
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
29.2g padlizsán7 kcal
-
8.2g csirkemellfilé10 kcal
-
12.4g vöröshagyma5 kcal
-
14.6g konzerv paradicsom2 kcal
-
3.6g paradicsomlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.6g olajbogyó2 kcal
-
10.9g mozzarella33 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
Tészta
Összesen
134
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.5 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2357.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 491 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 714 mg
-
Nátrium 887 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 463.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 376 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 425 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5004 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
910
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 197.9 g
Zsír
-
Összesen 103.8 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 401 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9430.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 427 mg
-
Kálcium 1963 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 580 mg
-
Foszfor 2855 mg
-
Nátrium 3549 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 481 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 1855.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 684 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1504 micro
-
Kolin: 418 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1700 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20017 micro
-
Lut-zea 1006 micro
Összesen
3637
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 730 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
Padlizsános szósz
-
2 ek olívaolaj
-
2 nagy db vöröshagyma
-
1 dl paradicsomlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál oregánó
-
1 teáskanál majoranna
-
2 teáskanál bazsalikom
-
1 teáskanál cukor
-
30 dkg mozzarella
-
2 gerezd fokhagyma
Tészta
Elkészítés
Padlizsános szósz
- A hagymát közepes kockákra daraboljuk, és egy nagyobb serpenyőben üvegesre dinszteljük. Ekkor hozzáadjuk a kívánt nagyságúra kockázott csirkemellet, és összekavarjuk.
- Miközben fő a hús, a padlizsánt meghámozzuk és felkockázzuk (ez általában fáradságos folyamat, de én mindig rögtön a főzése előtt csinálom, hiszen a padlizsán gyorsan barnul.) Amint a hús "fehér" színűre főtt, hozzáadjuk a padlizsánt.
- Kavargatás mellett várjuk, míg megpuhul a padlizsán. Mikor ez megtörtént, rányomjuk a fokhagymákat, hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsomlevet. Úgy 5 percig hagyjuk összefőni, majd ráöntjük a konzervparadicsomot.
- Fedővel lefedjük, és néhai kavargatás mellett 40 percig főzzük. A főzés utolsó perceiben beledobjuk az olívabogyókat (kihagyható művelet), és a tetejére rakunk/szórunk kedvenc sajtunkból (én mozzarella golyókat szoktam rárakni), majd a ráolvadás erejéig még visszarakjuk a fedőt.
- Amint a sajt szépen ráolvadt szószunkra, készen is vagyunk.
Tészta
- Kb. 5 dl vizet felrakunk a tűzhelyre, beleszórunk egy csipet sót, és várunk, míg felforr.
- Amint felforrt, beleöntjük kedvenc tésztánkat (én pennét szoktam használni), valamint pár csepp olívaolajat, hogy ne ragadjanak össze.
- Al dente szoktam készíteni a tésztát, ez általában 15-20 percet jelent kavargatás mellett. A tészta lecsepegtetése után még szoktam rácseppenteni az olívaolajból, és azzal összekeverem.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 5082
- Feltöltés dátuma: 2016. június 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagymamám készítette mindig ezt az ételt, én pedig általában besegédkeztem, így megtanultam a készítésének folyamatát. Nagyon ínycsiklandó, ezért sokszor elkészítem, és az alkalmak során kipróbáltam pár alternatívát is, például dúsítottam már répával, édesburgonyával, valamint a hozzávalókban említett olívabogyóval (ami nagy kedvencem) is. Kellemes főzést és jó étvágyat kívánok a kipróbálóknak!