r
Nosalty Logó

Padlizsános csirkeragu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Padlizsános csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Padlizsános szósz

Tészta

Összesen 910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Padlizsános szósz

Tészta

Összesen 3637 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Padlizsános szósz

Tészta

Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2357.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5004 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9430.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    427 mg
  • Kálcium
    1963 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    2855 mg
  • Nátrium
    3549 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1855.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1504 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1700 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20017 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 3637 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    730 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Padlizsános szósz

Tészta

Elkészítés

Padlizsános szósz

  1. A hagymát közepes kockákra daraboljuk, és egy nagyobb serpenyőben üvegesre dinszteljük. Ekkor hozzáadjuk a kívánt nagyságúra kockázott csirkemellet, és összekavarjuk.
  2. Miközben fő a hús, a padlizsánt meghámozzuk és felkockázzuk (ez általában fáradságos folyamat, de én mindig rögtön a főzése előtt csinálom, hiszen a padlizsán gyorsan barnul.) Amint a hús "fehér" színűre főtt, hozzáadjuk a padlizsánt.
  3. Kavargatás mellett várjuk, míg megpuhul a padlizsán. Mikor ez megtörtént, rányomjuk a fokhagymákat, hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsomlevet. Úgy 5 percig hagyjuk összefőni, majd ráöntjük a konzervparadicsomot.
  4. Fedővel lefedjük, és néhai kavargatás mellett 40 percig főzzük. A főzés utolsó perceiben beledobjuk az olívabogyókat (kihagyható művelet), és a tetejére rakunk/szórunk kedvenc sajtunkból (én mozzarella golyókat szoktam rárakni), majd a ráolvadás erejéig még visszarakjuk a fedőt.
  5. Amint a sajt szépen ráolvadt szószunkra, készen is vagyunk.

Tészta

  1. Kb. 5 dl vizet felrakunk a tűzhelyre, beleszórunk egy csipet sót, és várunk, míg felforr.
  2. Amint felforrt, beleöntjük kedvenc tésztánkat (én pennét szoktam használni), valamint pár csepp olívaolajat, hogy ne ragadjanak össze.
  3. Al dente szoktam készíteni a tésztát, ez általában 15-20 percet jelent kavargatás mellett. A tészta lecsepegtetése után még szoktam rácseppenteni az olívaolajból, és azzal összekeverem.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 5082
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám készítette mindig ezt az ételt, én pedig általában besegédkeztem, így megtanultam a készítésének folyamatát. Nagyon ínycsiklandó, ezért sokszor elkészítem, és az alkalmak során kipróbáltam pár alternatívát is, például dúsítottam már répával, édesburgonyával, valamint a hozzávalókban említett olívabogyóval (ami nagy kedvencem) is. Kellemes főzést és jó étvágyat kívánok a kipróbálóknak!

Hozzávalók

Padlizsános szósz

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...