Padlizsánkrémleves csicseriborsóval és ricottával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g padlizsán59 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
50g csicseriborsó189 kcal
-
40g ricotta60 kcal
-
125g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
421
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g padlizsán119 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
100g csicseriborsó378 kcal
-
80g ricotta120 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Összesen
845
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
49.7g padlizsán12 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
0.3g bazsalikom0 kcal
-
2.4g olívaolaj21 kcal
-
9.9g csicseriborsó38 kcal
-
8g ricotta12 kcal
-
24.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
Összesen
84
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 563.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 400.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 342 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 265 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
421
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.7 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1126.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 801.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 152 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 684 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 531 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 681 micro
Összesen
845
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 79.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kés hegyével megszúrkált padlizsánt 220 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 40 perc alatt megsütjük. (Félidőben megfordítjuk, hogy szépen átsüljön mindenhol.)
- Az apróra vágott fokhagymát a zöldfűszerekkel az olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a megsütött, félbevágott padlizsán kikanalazott húsát, a csicseriborsót, sóval, borssal ízesítjük és lefedve, közepes lángon 20 percig főzzük.
- Turmixban vagy botmixerrel az egészet pépesítjük, majd visszaöntjük a sűrű krémet a lábasba, hozzákeverjük a ricottát és összeforraljuk.
- A tűzről lehúzva belefacsarjuk a citrom levét és azonnal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 433
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 33099
- Feltöltés dátuma: 2008. július 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A krémlevesek változata véget nem érő, ennek ellenére padlizsánkrémlevessel eddig egyetlen egyszer találkoztam (egy budapesti étteremben). Itthon is első ízben készült, mégpedig egy Jamie O. receptből kiindulva: csicseriborsóval és ricottával dúsítva. A legvégén hozzáadott citromlé igazán üdítővé tette.