r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém rizskirály módra

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
zsütibá
Padlizsánkrém rizskirály módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1969 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 327 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    182.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    898.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1197.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 1969 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott padlizsánokat a sütő aljába helyezzük, és kb. negyed órán át 190 fokos, előmelegített sütőben, gyakori forgatás mellett barnára sütjük.
  2. Ha megsültek, kikaparjuk a padlizsánok belsejét, és pépesre törjük. Van, aki össze is szokta turmixolni, mi anélkül jobban szeretjük.
  3. Kikeverjük a házi majonézt: fogjuk a két tojássárgáját, és intenzív, folyamatos keverés mellett nagyon óvatosan és lassan, kis mennyiségekben hozzácsorgatjuk a 2 dl olajat. Ha ügyesek vagyunk, vajszerű állagot kell kapnunk. Ha ez nem sikerül, egy kis teáskanálnyi mustárral tudjuk sűríteni a mártást, folyamatos keverés mellett. A vajszerű krémhez adjuk hozzá az összes mennyiségű mustárt, és jól összekeverjük.
  4. Miután megvan a majonézünk, összekeverjük a pépesített padlizsánnal, és hozzáadjuk a sót, borsot és egy kevés xilitet is, ami kihozza majd a krém ízét.
  5. Vajas pirítós kenyérre kenve fogyasztjuk paradicsommal, paprikával, bazsalikomlevéllel, vaj helyett kevés olívaolajat is csorgathatunk még a zöldségre.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2674
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 08.

Ajánló

Paradicsom, paprika, jégsaláta, bazsalikomlevél illik nagyon mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsánkrém rizskirály módra
zsütibá 6 recept

A húgom készítette ezt a padlizsánkrémet, szerintem isteni. A titka abban rejlik, hogy a majonézt is házilag keverte ki mellé. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...