Padlizsánkrém pirítóssal JUDYTH konyhájából
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
Előkészítés
-
250g padlizsán59 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
6g tejföl12 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
94g toast kenyér257 kcal
Krém
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 925 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 472 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 261.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.1 g
Zsír
-
Összesen 128.7 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7400.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 232 mg
-
Kálcium 1217 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 591 mg
-
Foszfor 1522 mg
-
Nátrium 3780 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 483.5 g
-
Cukor 120 mg
-
Élelmi rost 88 mg
VÍZ
-
Összesen 2091.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 766 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1063 micro
-
Kolin: 306 mg
-
Retinol - A vitamin: 732 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 452 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1035 micro
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 71.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés
- Egy tepsit fóliával kibélelünk, a megmosott, szárazra törölt padlizsánokat a tepsibe helyezzük szárastól, s 150 fokon, alsó-felső sütéssel, körülbelül másfél órán keresztül sütjük. Ha tovább sül véletlenül, semmi baj, jó is, ha a bőre kicsit megpörkölődik.
- Ha megsült, hagyjuk a tepsiben hűlni. Szépen rogyik össze hűlés közben.
- Langyosan (természetesen, teljesen is megvárhatjuk, hogy kihűljön) letörjük a szárrészt, s szépen lehúzzuk a héját. (Majd meglátjátok, aki még nem csinált ilyet, hogy kézzel pillanatok alatt szétszedhető, hámozható, szinte magától hámozódik. :) ) Mindegyikkel elvégezzük, a belsejét egy öblös tálba rakjuk.
Krém
- A padlizsánokat fakanállal szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a felsorolt hozzávalókat (a fokhagymagerezdeket átnyomva préselőn), jól kikavarjuk, majd turmixgépbe öntjük (kézi mixer is jó), s csak néhány másodpercre egyneművé turmixoljuk - tényleg csak 5-10 másodpercig, ezalatt készen van.
- Néhány órára, lefedve, hűtőbe tesszük (3-4 óra), s már fogyasztható - bár akkor is, amikor elkészül, de ha áll, úgy finomabb.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30X36X5
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 32 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6369
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 05.
Ajánló
Én toast kenyeret pirítottam hozzá, s paradicsommal fogyasztottuk (így azért a legfinomabb - legalábbis, mi paradicsommal szeretjük a legjobban), de lehet sima kenyeret is pirítani, sőt, sima kenyérre kenve, pirítás nélkül is! Csak a leírás hosszú, mert úgy próbáltam leírni, hogy az is megértse, ne tartson tőle, aki még nem készített ilyet, sőt, azt gondolta, bonyolult elkészíteni! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! :) VÁLJÉK KEDVES MEGEGÉSZSÉGESEDÉSÉRE! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nem olyan régen - körülbelül 2-3 éve - ettem először........az íze alapján készítettem el így, ahogyan leírom, s azóta havi rendszerességgel készítem......a családom imádja, "követeli", ha hosszabb ideig nincs :) ........télen ugyan "húzósabb" kilója, de akkor is megéri, mert kiadós, sokáig eláll, finom, s a család kérése, mégiscsak a legfontosabb :) ......sok változatát olvastam azóta, de én maradok ennél. :) Ajánlom kipróbálásra! :)