r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém pirítóssal JUDYTH konyhájából

5,0

1 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Walaky
Padlizsánkrém pirítóssal JUDYTH konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Előkészítés

Krém

426
Kalória
12.8g
Fehérje
60.4g
Szénhidrátok
16.1g
Zsír
261.4g
Víz
30.6g
Koleszterin
11g
Rost
14.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Előkészítés

Krém

Összesen 426 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Előkészítés

Krém

Összesen 3404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Előkészítés

Krém

Összesen 115 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    261.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 426 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.1 g

Zsír

  • Összesen
    128.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7400.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1217 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    1522 mg
  • Nátrium
    3780 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.5 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

Víz

  • Összesen
    2091.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    766 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1063 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 3404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

Előkészítés

  1. Egy tepsit fóliával kibélelünk, a megmosott, szárazra törölt padlizsánokat a tepsibe helyezzük szárastól, s 150 fokon, alsó-felső sütéssel, körülbelül másfél órán keresztül sütjük. Ha tovább sül véletlenül, semmi baj, jó is, ha a bőre kicsit megpörkölődik.
  2. Ha megsült, hagyjuk a tepsiben hűlni. Szépen rogyik össze hűlés közben.
  3. Langyosan (természetesen, teljesen is megvárhatjuk, hogy kihűljön) letörjük a szárrészt, s szépen lehúzzuk a héját. (Majd meglátjátok, aki még nem csinált ilyet, hogy kézzel pillanatok alatt szétszedhető, hámozható, szinte magától hámozódik. :) ) Mindegyikkel elvégezzük, a belsejét egy öblös tálba rakjuk.

Krém

  1. A padlizsánokat fakanállal szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a felsorolt hozzávalókat (a fokhagymagerezdeket átnyomva préselőn), jól kikavarjuk, majd turmixgépbe öntjük (kézi mixer is jó), s csak néhány másodpercre egyneművé turmixoljuk - tényleg csak 5-10 másodpercig, ezalatt készen van.
  2. Néhány órára, lefedve, hűtőbe tesszük (3-4 óra), s már fogyasztható - bár akkor is, amikor elkészül, de ha áll, úgy finomabb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X36X5

Nem olyan régen - körülbelül 2-3 éve - ettem először........az íze alapján készítettem el így, ahogyan leírom, s azóta havi rendszerességgel készítem......a családom imádja, "követeli", ha hosszabb ideig nincs :) ........télen ugyan "húzósabb" kilója, de akkor is megéri, mert kiadós, sokáig eláll, finom, s a család kérése, mégiscsak a legfontosabb :) ......sok változatát olvastam azóta, de én maradok ennél. :) Ajánlom kipróbálásra! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Avokádókrém

Imádjuk a villámgyors, egészséges mártogatósokat, ez a fantasztikus, ízekben tobzódó avokádókrém pedig a legnagyobb libling, bármelyik nap tudnánk enni! Tunkolhatjátok tortillával ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!