r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém - aszalt paradicsomos

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Padlizsánkrém - aszalt paradicsomos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1049 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2754 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 174 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 1049 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1470 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, letöröljük, és 200°C-os sütőben puhára sütjük.
  2. Ha megsült, lehúzzuk a héját, és feldaraboljuk.
  3. Amíg sül a padlizsán, fele vajjal megdinszteljük az apróra vágott hagymákat. Ha elzártuk alatta a lángot, belekeverjük a zúzott fokhagymát is.
  4. A langyosra hűlt padlizsánt összeturmixoljuk a hagymával, a maradék vajjal és az aszalt paradicsommal. (Ha valaki nem szereti teljesen simán, hagyhatja darabosabbra is.)
  5. Sóval, borssal, mustárral és majonézzel ízesítjük.
  6. Jól behűtve kínáljuk pirítóshoz, bagetthez, de mártogatósnak is adhatjuk szeletelt nyers zöldségek mellé.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3753
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen csak szeretjük...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...