r
Nosalty Logó

Padlizsán krumplival - punjabi vegetáriánus recept

Szimran
Padlizsán krumplival - punjabi vegetáriánus recept
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

148
Kalória
3.9g
Fehérje
26.6g
Szénhidrát
4g
Zsír
279.4g
Víz
3.8g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    793.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    279.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 148 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3175.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    2384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1117.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1865 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 589 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    743 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 44 kcal

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a megpucolt krumplit. Felkockázzuk a megmosott padlizsánt is. Forró olajban megsütjük őket, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges olajat.
  2. A serpenyőben kb. 2 ek olajat melegítünk, és beleszórjuk a római köményt, kipattogtatjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, lereszelt gyömbért , sót, kurkumát, garam masalat, chilit, koriandert, és addig pirítjuk, míg a hagymánk szép aranybarna lesz.
  3. Ezúton hozzáadjuk a megmosott, felkockázott paradicsomokat és kb. 2 ek vizet. Addig főzzük lassú tűzön, amíg egy egynemű pasztát nem kapunk. Az elfőtt vizet esetlegesen pótolhatjuk.
  4. Hozzákeverjük a krumplit és a padlizsánt az elkészült alapunkhoz. Ízlés szerint sózhatjuk, ha túl savanyú a paradicsomunk, egy pici mézzel vagy barna cukorral kiegyenlíthetjük az ízét.
  5. Tálalás előtt még forrón egy kanál vajat elkeverünk benne, és megszórjuk friss korianderrel . A legfinomabb friss Naan-al (indiai lepény kenyér) és joghurttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Nagyszerű vegetáriánus főétel. Rizzsel vagy indiai lepénykenyérrel fogyaszthatjuk.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...