Padlizsán érmék
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
167g padlizsán40 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
50g párizsi137 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
17g zsemlemorzsa66 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g só0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
1000g padlizsán238 kcal
-
300g sajt1056 kcal
-
300g párizsi819 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
46.2g padlizsán11 kcal
-
13.9g sajt49 kcal
-
13.9g párizsi38 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
4.6g zsemlemorzsa18 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.8g napraforgó olaj104 kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 72 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1616.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 865 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 184.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.5 g
Zsír
-
Összesen 431.8 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 151 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 100 g
-
Koleszterin 729 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9698.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 2288 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 282 mg
-
Foszfor 1773 mg
-
Nátrium 5192 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209.6 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1105.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1109 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 109 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 142 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 421 mg
-
Retinol - A vitamin: 1094 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 847 micro
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Hozzávalók
-
1 kg padlizsán
-
300 g sajt
-
2 db tojás
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
10 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
-
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A padlizsántmeghámozzuk, és fél cm vékonyra szeleteljük. Egy műanyag szűrőt kistányérra helyezünk, és ennekalját kirakjuk a szeletelt padlizsánokkal, amit megsózunk, új sor padlizsán, sózzuk. Félretesszük kb. fél órányira.
- A sajtot apróra reszeljük.
- A párizsit (sonkát) tetszésünk szerint szeleteljük vastagabbra, vékonyabbra.
- A levet engedett padlizsánokat kicsitmegrázogatjuk a szűrőben, hogyjóllecsoroghasson, majd mindegyiket külön belemártogatjuk a lisztbe, és forró olajban aranybarnára sütjük (amit lecsorogtatunk, és szalvétaval bélelt edénybe szedegetünk ki, hogy az olajat jól leitathassa róla).
- Amikor annyira kihűlt a padlizsánszelet, hogy dolgozni bírunk vele, tenyerünkbe teszünk egy karikát, areszelt sajtból osztunk rá, hogy ne csak aközepén legyen, erre helyezünk egy szelet párizsit (sonkát), és újra sajtot osztunk szét ezen is. Végűl egy nagyságban hozzáillő padlizsánkarikával fedjük, két tenyerünk közt enyhén összeszorítjuk - egy vágódeszkára (tálcára) sorakoztatjuk mindegyik kis elkészült érmét (konyhaszalvétával is elvégezhetjük ezt a műveletet, amit két tenyerünk közé fogunk, s ezáltal az enyhén kiszoruló olaj is felszívódik).
- A tojást felverjük egy csipetnyi sóval, és előkészítjük egy másik edényben a kenyérmorzsát is. Az összeillesztett kis érméket óvatosan tojásba mártjuk, (vigyázzunk, hogy a tojás CSAK a külsejét érje, és ne bomoljon szét, hogy belülre ne kerülhessen). Ezt óvatosan az edény szélén lecsurgatjuk, és csipetnyi sóval kevert kenyérmorzsás edénybe tesszük. Itt már nem forgatunk! Az érmét BŐVEN megszórjuk körbe kenyérmorzsával és tetejét is bőven. A bundázott érméket ismét egy vágódeszkára (tálcára) sorakoztatjuk.
- Ha eddig eljutottunk, már csak kis türelem kell még, és nemsoká becsukott szemmel élvezhetjük a kis ropogós finomságokat, ugyanis forró olajban mindegyiket aranybarnára átsütjük (szalvétával bélelt edénybe szedegetjük ki), ésazonnal fogyasztható.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5505
- Feltöltés dátuma: 2011. július 14.
Ajánló
A sajtból ne túlozzunk, hogy olvadásában át ne süljön a bunda szélére, bundát áttörve. Megjegyzés: Segítségként említem, hogy a bundázott érméket palacsintának való fakanállal segítem át a vágódeszkáról (tálcáról) a forró olajba. Villával ne szurkáljuk a már átsült bundát (!) se az olajban, se kivevéskor - ugyanis megszívja magát olajjal, és csúnyává is repedezik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Azért neveztem el érmének, mert a padlizsán elvékonyodott végét is felhasználva kisebb bundás falatok formálhatók, s így nem lesznek egyformák, hanem külömbek egymásnál - mint az érmék :-) Még nem volt olyan vendégem, aki ezt a finomságot elutasította volna :-) bármilyen jóllakva is érkezzen, de még olyan is kóstolta, aki igazán húzódott a padlizsántól. (Hatan laktunk jól ebből az adagból.)