r
Nosalty Logó

Padlizsán-bacon

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty vegán
Padlizsán-bacon
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

109
Kalória
1.5g
Fehérje
13.1g
Szénhidrátok
6.3g
Zsír
117.4g
Víz
-
Koleszterin
3.7g
Rost
9.5g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    117.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 109 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    469.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 435 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 74 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 120°C fokra légkeverésen. Béleljünk ki 2 tepsit sütőpapírral.
  2. A mártáshoz összekeverjük az olívaolajat, a szójaszószt, az agavészirupot, a folyékony füstöt, a füstölt paprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot. Tegyük félre.
  3. Mossuk meg és vágjuk ketté a padlizsánt hosszában, majd a két felet ismét hosszában. Így 4 hosszú, keskeny darabunk lesz. Pucoljuk meg őket, majd éles késsel vagy mandolinnal szeleteljük nagyon vékony csíkokra (amelyek hasonlítanak a szalonna méretére/alakjára).
  4. Ecsettel (vagy kanállal) kenjük meg a padlizsánszeletek mindkét oldalát a szósszal.
  5. Rendezzük el egyenletesen a sütőpapíros tepsin. Süssük 20-30 percig, vagy amíg a padlizsán mélyvörös színű, száraz állagú és enyhén ropogós lesz.
  6. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kissé kihűlni. Minél jobban kihűl, annál ropogósabb lesz.
  7. Azonnal fogyaszthatjuk szendvicsekbe, salátákhoz, vagy tofurántotta mellé.
  8. Miután kihűlt, hűtőszekrényben, lezárt edényben 5 napig tárolhatjuk. Az újramelegítéshez egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd enyhén pirítsuk meg a „szalonnák” mindkét oldalát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Padlizsánból készült, ropogós, vegán "szalonnát" készítettünk, ami változatosan elkészíthető és nagyon ízletes növényi alapú alternatíva lett. A hajszálvékonyra felszeletelt padlizsánt füstös mártással megkentük, és sütőben alacsony hőfokon tökéletesre sütöttük, a végeredmény pedig egy jó adag ropogós és füstös, szalonnaszerű zöldségcsík lett, amelyek 100%-ig vegánok és ugyanennyire finomak. És hogy hogyan lehet felhasználni a padlizsán-bacont? Mi elsősorban tofurántottába keverve vagy mellé tálalva ajánljuk, de szendvicsbe rétegezve, saláták tetejére morzsolva, mártogatósokkal vagy éppen önmagában fogyasztva is remek snack.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!