Padlizsán-bacon
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty vegán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
130g padlizsán31 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
8g agávé szirup23 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
Összesen
109
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
520g padlizsán124 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
30g agávé szirup93 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
Összesen
435
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
89g padlizsán21 kcal
-
4.1g olívaolaj36 kcal
-
5.1g agávé szirup16 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.7g szójaszósz1 kcal
Összesen
74
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 117.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
109
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 828.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 570 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.5 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 469.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
435
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 80.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
74
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
1 nagy db padlizsán
-
3 ek olívaolaj
-
2 evőkanál agávé szirup
-
1 tk fokhagymapor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek szójaszósz
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 120°C fokra légkeverésen. Béleljünk ki 2 tepsit sütőpapírral.
- A mártáshoz összekeverjük az olívaolajat, a szójaszószt, az agavészirupot, a folyékony füstöt, a füstölt paprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot. Tegyük félre.
- Mossuk meg és vágjuk ketté a padlizsánt hosszában, majd a két felet ismét hosszában. Így 4 hosszú, keskeny darabunk lesz. Pucoljuk meg őket, majd éles késsel vagy mandolinnal szeleteljük nagyon vékony csíkokra (amelyek hasonlítanak a szalonna méretére/alakjára).
- Ecsettel (vagy kanállal) kenjük meg a padlizsánszeletek mindkét oldalát a szósszal.
- Rendezzük el egyenletesen a sütőpapíros tepsin. Süssük 20-30 percig, vagy amíg a padlizsán mélyvörös színű, száraz állagú és enyhén ropogós lesz.
- Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kissé kihűlni. Minél jobban kihűl, annál ropogósabb lesz.
- Azonnal fogyaszthatjuk szendvicsekbe, salátákhoz, vagy tofurántotta mellé.
- Miután kihűlt, hűtőszekrényben, lezárt edényben 5 napig tárolhatjuk. Az újramelegítéshez egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd enyhén pirítsuk meg a „szalonnák” mindkét oldalát.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3233
- Feltöltés dátuma: 2020. november 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty vegán
138 recept
Padlizsánból készült, ropogós, vegán "szalonnát" készítettünk, ami változatosan elkészíthető és nagyon ízletes növényi alapú alternatíva lett. A hajszálvékonyra felszeletelt padlizsánt füstös mártással megkentük, és sütőben alacsony hőfokon tökéletesre sütöttük, a végeredmény pedig egy jó adag ropogós és füstös, szalonnaszerű zöldségcsík lett, amelyek 100%-ig vegánok és ugyanennyire finomak. És hogy hogyan lehet felhasználni a padlizsán-bacont? Mi elsősorban tofurántottába keverve vagy mellé tálalva ajánljuk, de szendvicsbe rétegezve, saláták tetejére morzsolva, mártogatósokkal vagy éppen önmagában fogyasztva is remek snack.