r
Nosalty Logó

Pácolt tarja savanyúkáposzta-ágyon

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Janner
Pácolt tarja savanyúkáposzta-ágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 514 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 3079 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 122 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2017.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    1255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    329 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 514 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    271.6 g

Zsír

  • Összesen
    194.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12102.8 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    3079 mg
  • Nátrium
    7528 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1974 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    450 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    1208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2953 micro
Összesen 3079 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Elkészítés

Pácolás

  1. A fokhagymát összetörjük és összekeverjük a mustárral, egy teáskanálnyi olajjal, majd ízlás szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. A szeletekre vágott csontos tarját alaposan bekenjük az elkészült páccal, és egy éjszakára a hűtőben hagyjuk.

Sütés

  1. A savanyú káposztáról leöntjük a levét, és 2 lében kimossuk.
  2. Egy megfelelő méretű (magas legyen annyira, hogy a káposztaágyon lévő húsok ne legyenek benne túl magasan, és a nagyjából 7-8 szelet húsunk is elférjen rajta) tepsi oldalait minimálisan bekenjük olívaolajjal.
  3. A savanyú káposztát kicsit lecsepegtetjük, és szétterítjük a tepsiben. A babérleveleket a káposzta közé szúrjuk.
  4. Elhelyezzük a káposztaágyon a húsokat, és alufóliával lefedjük a tepsit.
  5. 200 fokon addig főzzük az alufólia alatt a fúst, amíg meg nem puhul. Ez nagyjából 1,5-2 órát vesz igénybe, majd mikor már kellőképpen megpuhult a hús, levessük az alufóliát, és nagyjából fél óra alatt készre sütjük a húsokat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 252
  • Tegnapi nézettség: 40
  • 7 napos nézettség: 186
  • Össznézettség: 50896
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 03.

Ajánló

A fűszeres mustáros tarjához nagyon jól passzol a savanyú káposzta, plusz köretként még steakburgonyával érdemes tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pácolt tarja savanyúkáposzta-ágyon
Janner 4 recept

Apukámtól tanultam a receptet. Már több barátomnak elkészítettem, mindenki odavolt érte.

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...