r
Nosalty Logó

Pácolt csirkecomb, baconbe tekerve céklasalátával

4,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Pácolt csirkecomb, baconbe tekerve céklasalátával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A céklasalátához

1263
Kalória
47.9g
Fehérje
61.8g
Szénhidrátok
84.9g
Zsír
415.1g
Víz
253.1g
Koleszterin
4.7g
Rost
54.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A céklasalátához

Összesen 1263 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A céklasalátához

Összesen 2525 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A céklasalátához

Összesen 168 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1871.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    1106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    415.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 1263 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    169.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3743.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1081 mg
  • Nátrium
    2213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    830.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 2525 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A mézet, a paprikakrémet és a szójaszószt összekeverjük. A combokat sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük őket a pácba, jól megkenjük őket vele, és 1 órára állni hagyjuk.
  2. Amíg pihen a comb, addig a céklát duplán fóliába csomagoljuk, és sütőben megsütjük.
  3. Amikor már jól átjárták az ízek a combokat, akkor betekerjük baconbe, és jénaiba fektetjük őket.
  4. Aláöntjük a bort és egy kis vizet. Az egészet letakarjuk fóliával, és sütőbe tesszük. Hagyjuk párolódni őket 1 óra hosszát közepes hőfokon. Amikor már megpuhultak, a fóliát levesszük róla, és ropogósra sütjük őket.
  5. A megsült céklákat megpucoljuk, és kockákra vágjuk. A nyers céklát pedig nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  6. Az öntetnek valókat egy zárható üvegbe összerázzuk, majd ráborítjuk a céklára.
  7. Magokból és hüvelyesekből álló (így kapható) körettel tálaljuk.

Recept infó

  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Megláttam a biopiacon a céklát, és gondoltam, hogy készíteni kellene egy kis salátát próbaképpen. Mivel volt otthon csirkecomb és bacon, a többi csak a fantáziám szüleménye volt. Általában hirtelen ötlettől vezérelve főzök, azokból az alapanyagokból, amik itthon vannak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!