Őzlábgombás teljes kiőrlésű óriás pizza
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
Pizzatészta
-
249 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
125g víz0 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
Feltét
-
74g gomba16 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
6g sertészsír51 kcal
-
90g paradicsom16 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
25g krémsajt63 kcal
Összesen
612
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
Pizzatészta
-
996 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
500g víz0 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
12g só0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Feltét
-
294g gomba63 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
23g sertészsír203 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
100g krémsajt250 kcal
Összesen
2442
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
Pizzatészta
-
15.2g teljes kiőrlésű liszt50 kcal
-
7.6g finomliszt28 kcal
-
25.3g víz0 kcal
-
1.3g élesztő1 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
Feltét
-
14.9g gomba3 kcal
-
9.1g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.1g sertészsír10 kcal
-
18.2g paradicsom3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
5.1g krémsajt13 kcal
Összesen
123
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1812.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 402 mg
-
Nátrium 1183 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 331.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 411 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2316 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
612
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.8 g
Zsír
-
Összesen 79.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7249 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 485 mg
-
Foszfor 1608 mg
-
Nátrium 4731 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 387.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 1326.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 455 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 364 micro
-
β-karotin 1644 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 1157 micro
Összesen
2442
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 239 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 67.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 468 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
Pizzatészta
-
2 bögre teljes kiőrlésű liszt
-
1 bögre finomliszt
-
2.5 dkg élesztő
-
2 teáskanál só
-
1 kk oregánó
-
3 ek olívaolaj
Feltét
-
7 nagy db gomba
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1.5 ek sertészsír
-
2 nagy db paradicsom
-
1 kk fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 csipet bazsalikom
-
3 csipet kakukkfű
-
10 dkg krémsajt
Elkészítés
Pizzatészta
- Egy bögre langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt. Kimérjük a 2 bögre lisztet egy tálba. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, oregánót, olajat és még egy pohár langyos vizet. Megdagasztjuk a tésztát. (Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá kis langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet.)
- Jól belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is. Letakarjuk, és kb. 1 óra hosszat kelesztjük.(langyos helyen!)
- Közben elkészítjük a gombás feltétet.
- A megkelt tésztát a legnagyobb sütőlapra, vagy tepsire téve kinyújtjuk, hogy igen nagy kör alakú tésztánk legyen.
- A sajtkrémmel megkenjük az alapot. Erre halmozzuk a kész gombás ragut. Mindenhova jusson.
- A sütőt begyújtjuk, a tepsit egyből be is toljuk. 200 C fokon megsütjük. Akkor jó, mikor a tésztánk alja már világosbarnás színű. Ha megsült, melegen vagy hidegen tálalhatjuk. Jó étvágyat!
Feltét
- A zsíron a vörös-, és fokhagymát nagyon apróra vágva megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot.
- A megtisztított őzlábgombát szintén apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Kavargatva pároljuk. A fűszereket, beleértve a fűszerpaprikát is hozzátesszük.
- Kb. 30 percig fedő alatt, néha megkeverve készre pároljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 164
- Feltöltés dátuma: 2024. október 09.
Ajánló
Sétáink során gombát is találunk, ez a fajta őzlábgomba valami isteni ízű!! A gombás ragut lehet több gombából is készíteni, úgy lesz jó szaftos!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Mindig így készítem a pizzatésztát, bár a lisztekkel játszani szoktam, hol ilyet, hol mást teszek bele. Több fajta lisztet tartok itthon. Soha nem használtam pizzalisztet, és mindig tökéletes pizzát készítettem.... :-)))