r
Nosalty Logó

Őzlábgombás teljes kiőrlésű óriás pizza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Őzlábgombás teljes kiőrlésű óriás pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pizzatészta

Feltét

Összesen 612 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pizzatészta

Feltét

Összesen 2442 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pizzatészta

Feltét

Összesen 123 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1812.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 612 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    79.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7249 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1608 mg
  • Nátrium
    4731 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1326.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    1644 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1157 micro
Összesen 2442 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    468 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Pizzatészta

Feltét

Elkészítés

Pizzatészta

  1. Egy bögre langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt. Kimérjük a 2 bögre lisztet egy tálba. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, oregánót, olajat és még egy pohár langyos vizet. Megdagasztjuk a tésztát. (Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá kis langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet.)
  2. Jól belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is. Letakarjuk, és kb. 1 óra hosszat kelesztjük.(langyos helyen!)
  3. Közben elkészítjük a gombás feltétet.
  4. A megkelt tésztát a legnagyobb sütőlapra, vagy tepsire téve kinyújtjuk, hogy igen nagy kör alakú tésztánk legyen.
  5. A sajtkrémmel megkenjük az alapot. Erre halmozzuk a kész gombás ragut. Mindenhova jusson.
  6. A sütőt begyújtjuk, a tepsit egyből be is toljuk. 200 C fokon megsütjük. Akkor jó, mikor a tésztánk alja már világosbarnás színű. Ha megsült, melegen vagy hidegen tálalhatjuk. Jó étvágyat!

Feltét

  1. A zsíron a vörös-, és fokhagymát nagyon apróra vágva megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot.
  2. A megtisztított őzlábgombát szintén apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Kavargatva pároljuk. A fűszereket, beleértve a fűszerpaprikát is hozzátesszük.
  3. Kb. 30 percig fedő alatt, néha megkeverve készre pároljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 164
  • Feltöltés dátuma: 2024. október 09.

Ajánló

Sétáink során gombát is találunk, ez a fajta őzlábgomba valami isteni ízű!! A gombás ragut lehet több gombából is készíteni, úgy lesz jó szaftos!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig így készítem a pizzatésztát, bár a lisztekkel játszani szoktam, hol ilyet, hol mást teszek bele. Több fajta lisztet tartok itthon. Soha nem használtam pizzalisztet, és mindig tökéletes pizzát készítettem.... :-)))

Hozzávalók

Pizzatészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...