r
Nosalty Logó

Osztrák tejszínes zöldség rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Osztrák tejszínes zöldség rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2481 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, és felszeljük kis darabokra.
  2. A hagymát felaprítjuk, és a felmelegített olívaolajban megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a rizst. Miután felforrósodott, hozzáadjuk a bort és a levest, majd a zöldségeket és végezetül a tejszínt. Jól összekeverjük, és lassú tűzön, 15-20 percig főzzük.
  3. Tálaláskor középre helyezünk egy adagot belőle, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és párolt paradicsommal díszítjük.
  • Receptkönyvben: 204
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 26811
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 10.

Ajánló

Én a következő vegyes zöldséget használtam: sárgarépa, paradicsom, paprika, újhagyma, zeller. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt egy osztrák szakácskönyvből készítettem, úgy készül, mint a rizottó, csak ebben plusz tejszínt is raknak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...