r
Nosalty Logó

Őszibarackos rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Őszibarackos rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1604 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 403 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1364.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    810 micro
  • β-crypt
    328 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 1604 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát kinyújtjuk és egy csíkban zsemlemorzsával alaposan megszórjuk. Nem kell spórolni vele, nehogy elázzon a tészta. (A végeredményben nem érezhető.)
  2. Az őszibarackokat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és szépen elrendezzük sorban. Megszórjuk kristálycukorral (a mennyiség az őszibarack édességétől is függ, de használhatunk hozzá „műcukrot” is).
  3. Szórunk rá fahéjat, vaníliás cukrot, majd meglocsoljuk egy kis tejföllel.
  4. A tetejére zsemlemorzsát szórunk és feltekerjük. (Mivel előre kinyújtott tésztát használtam és ahhoz széles volt, hogy egy sorban töltsem, de ahhoz meg keskeny, hogy két részre vágjam, így két oldalról tekertem fel. )
  5. A sütőt előre bemelegítjük, és igyekezzünk gyorsan megtölteni a tésztát, hogy a cukor még ne olvadjon el, mielőtt elkezd sülni, így nem lesz szottyos.
  6. Megkenjük felvert tojással és a sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 22759
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 07.

Ajánló

Készülhet belőle táska, sima rétes, de pitetölteléknek sem rossz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az őszibarackot, mint rétestölteléket nagyon sokan nem ismerik, pedig nagyon finom, különösen, ha jó ízű a barack. Minél zamatosabb, annál jobb. Ehhez érett barackokat veszek, de nem várom meg, hogy nagyon megpuhuljon. További képeket találtok itt az elkészítéséről.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...