r
Nosalty Logó

Őszibarackos krémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Őszibarackos krémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 616 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 196 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 616 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    225.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3594 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    1136 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    1387 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.4 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    960.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1690 micro
  • β-crypt
    436 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    664 micro
Összesen 3692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez egy csipet sót adunk, és betesszük a hütőbe. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, és tovább keverjük, aztán a langyos vizet és a liszttel elkevert sütőport.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és összeforgatjuk, hogy ne törjön a hab. Sütőpapírral bélet kerek tortaformában öntjük, és aranybarnára sütjük.
  3. Az őszibarackot lecsepegtetjük, és a levéből kimérünk 125 ml.
  4. 1 dl baracklevet elkeverünk a szendvicskrémmel, a kefírrel, 8 dkg cukorral, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral jól összekeverjük.
  5. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, 25 ml gyümölcslevet felmelgítünk. A zselatint jól kinyomkodjuk, és a gyümölcslében feloldjuk, majd fokozatsan adjuk hozzá a krémhez.
  6. Közben a piskótalap megsült, és ki is hűlt, így a krémből pár kanállal a tésztára teszünk, és elsimítjuk, majd a barackból teszünk rá pár szeletet, és a többi krémet is a tetejére kenjük.
  7. Betesszük a hűtőbe legalább 30 percre.
  8. Majd elkészítjük a tortazselét a csomagolás utasítása szerint a maradék cukorral, és teszünk a zseléhez pár csepp sárga ételfestéket.
  9. A maradék barackot a torta tetejére helyezzük, és a tetejére rákanalazzuk a tortazselét, hagyjuk 5 percig hűlni, majd ismét a hűtőszekrénybe tesszük, és legalább 2-3 órát hagyjuk dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15206
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 24.

Ajánló

Piskóta helyett vajaskekszből is elkészíthetjük a "tésztáját".

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Anyukám szülinapja volt, és arra kért, hogy Mákos túrótortát málnazselével készítsek neki is. De mivel nem volt málnánk, így mást gondoltam. Anya nagyon szereti a barackot, és úgy gondoltam, hogy ennek is nagyon fog örülni! Nem is csalódtam, mert ez a torta is igen hamar elfogyott.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...