Őszibarackos krémtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
a-édrienn
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
18g tojás23 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
63 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
5g víz0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
67g szendvicskrém255 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
83g kefir51 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
6 kcal
-
3g lapzselatin11 kcal
-
60 kcal
A tetejére
-
2g tortazselé7 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
616
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
32g víz0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
400g szendvicskrém1528 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
500g kefir305 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
18g lapzselatin63 kcal
-
500g őszibarack konzerv360 kcal
A tetejére
-
12g tortazselé41 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
3692
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
5.9g tojás7 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
1.7g víz0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
21.5g szendvicskrém82 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
26.9g kefir16 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1g lapzselatin3 kcal
-
26.9g őszibarack konzerv19 kcal
A tetejére
-
0.6g tortazselé2 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
196
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 37.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 599 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.7 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 160.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 282 micro
-
β-crypt 73 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
616
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 62.2 g
Zsír
-
Összesen 225.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3594 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 1136 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 1387 mg
-
Nátrium 885 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 364.4 g
-
Cukor 277 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 960.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 445 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 386 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1690 micro
-
β-crypt 436 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 664 micro
Összesen
3692
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 51.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojás
-
2 ek cukor
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
4 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
2 ek cukor
-
5 dl kefir
-
12 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
9 db lapzselatin
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez egy csipet sót adunk, és betesszük a hütőbe. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, és tovább keverjük, aztán a langyos vizet és a liszttel elkevert sütőport.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és összeforgatjuk, hogy ne törjön a hab. Sütőpapírral bélet kerek tortaformában öntjük, és aranybarnára sütjük.
- Az őszibarackot lecsepegtetjük, és a levéből kimérünk 125 ml.
- 1 dl baracklevet elkeverünk a szendvicskrémmel, a kefírrel, 8 dkg cukorral, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral jól összekeverjük.
- A zselatint hideg vízbe áztatjuk, 25 ml gyümölcslevet felmelgítünk. A zselatint jól kinyomkodjuk, és a gyümölcslében feloldjuk, majd fokozatsan adjuk hozzá a krémhez.
- Közben a piskótalap megsült, és ki is hűlt, így a krémből pár kanállal a tésztára teszünk, és elsimítjuk, majd a barackból teszünk rá pár szeletet, és a többi krémet is a tetejére kenjük.
- Betesszük a hűtőbe legalább 30 percre.
- Majd elkészítjük a tortazselét a csomagolás utasítása szerint a maradék cukorral, és teszünk a zseléhez pár csepp sárga ételfestéket.
- A maradék barackot a torta tetejére helyezzük, és a tetejére rákanalazzuk a tortazselét, hagyjuk 5 percig hűlni, majd ismét a hűtőszekrénybe tesszük, és legalább 2-3 órát hagyjuk dermedni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 15206
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 24.
Ajánló
Piskóta helyett vajaskekszből is elkészíthetjük a "tésztáját".
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
a-édrienn
87 recept
Anyukám szülinapja volt, és arra kért, hogy Mákos túrótortát málnazselével készítsek neki is. De mivel nem volt málnánk, így mást gondoltam. Anya nagyon szereti a barackot, és úgy gondoltam, hogy ennek is nagyon fog örülni! Nem is csalódtam, mert ez a torta is igen hamar elfogyott.