r
Nosalty Logó

Őszibarack Cukrász konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Őszibarack Cukrász konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

töltelék

díszítés

Összesen 925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

töltelék

díszítés

Összesen 9274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

töltelék

díszítés

Összesen 423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.9 g

Zsír

  • Összesen
    388.8 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4041.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    338 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1852 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1340.4 g
  • Cukor
    716 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1597 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1565 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 9274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 423 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

díszítés

Elkészítés

tészta

  1. A tészta hozzávalóit kimérjük, a tojásokat szétválasztjuk. A hozzávalókat addig gyúrjuk, míg egynemű tésztát nem kapunk, ha kevés a tej, öntünk még hozzá.
  2. A tésztából tetszőlegesen 2-3 dkg-os golyókat formázunk.
  3. A sütőpapírral belelt tepsibe helyezzük a gombócokat.
  4. Tésztát alacsony fokozaton sütjük, míg az alja el kezd barnulni.
  5. Ha kisült, a közepét kikaparjuk, amit később a töltelékhez használunk fel.

töltelék

  1. A vajat a porcukorral kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a kikapart tésztát, kakaót, rumot és lekvárt.
  3. A krémet még kb. 10 percig habverővel kikeverjük.
  4. A krémmel megtöltjük a félkör alakú sütiket, és kettőt-kettőt összeragasztunk a krémmel.

díszítés

  1. A kész barackokat zöld és narancssárga\piros ételfestékkel befestjük.
  2. Tojásfehérjében megforgatjuk.
  3. Meghempergetjük a cukorban.
  4. Frissen szedett levéllel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 2184
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyszerű lakodalmas süti.

Hozzávalók

tészta

töltelék

díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...