r
Nosalty Logó

Őszi zöldséges pite brie sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Őszi zöldséges pite brie sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a krémhez:

hozzávalók a feltéthez:

Összesen 579 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a krémhez:

hozzávalók a feltéthez:

Összesen 3467 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a krémhez:

hozzávalók a feltéthez:

Összesen 236 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1158.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 579 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    248.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6952.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    5368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    276 micro
  • K vitamin:
    590 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1086 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1875 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3409 micro
Összesen 3467 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a krémhez:

hozzávalók a feltéthez:

Elkészítés

hozzávalók a tésztához:

  1. Egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a sót és a felkockázott, hideg vajat. Az ujjainkkal gyorsan összemorzsoljuk a vajat a liszttel, vigyázva, nehogy túlmelegítsük tenyerünkkel a tésztát.
  2. A morzsás liszthalom közepébe vájjunk egy kis mélyedést, ide öntjük a tojássárgáját, és nagyjából 4 evőkanál vizet. Határozott mozdulatokkal gyúrjunk kemény tésztát - ha szükséges, adjunk még hozzá vizet.
  3. Formázzuk egy nagy gombóccá, csomagoljuk be fóliába, és tegyük fél órára a hűtőbe.
  4. A félóra leteltével belisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát, majd helyezzük kivajazott-kilisztezett piteformába. Igazgassuk el a szélén, az alját pedig szurkáljuk meg villával, majd tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe egy negyed órára.

hozzávalók a krémhez:

  1. A mascarponéhoz adjuk az olívaolajat, a reszelt fokhagymát, valamint a fűszereket, és az egészet alaposan összekeverjük.

hozzávalók a feltéthez:

  1. Ha elősült a tészta, hagyjuk kicsit kihűlni, addig előkészítjük a feltéteket. A rókagombát többszöri beáztatással mossuk tisztára, a burgonyát zöldséghámozóval szeljük vékonyra, az újhagymát karikázzuk fel haránt irányban, valamint szeleteljük fel a brie sajtot.
  2. A kihűlt pitealapot kenjük meg a mascarponés krémmel, majd díszítsük fel a sajttal és a zöldségekkel. 180°C-ra előmelegített sütőben süssük 20-25 percet.
  3. Tálaláskor szórjuk meg borssal, nagy szemű sóval, valamint frissen aprított petrezselyemzölddel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9158
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi őszi ízek jellemzik ezt a mennyei zöldséges pitét, amit egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. Ráadásul vasárnapi ebédként éppúgy megállja a helyét, mint egy házibuli vagy az utolsó őszi piknik egyik fogásaként. 

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a krémhez:

hozzávalók a feltéthez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...