r
Nosalty Logó

Őszi zöldséges pite brie sajttal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Őszi zöldséges pite brie sajttal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a krémhez:

hozzávalók a feltéthez:

579
Kalória
12.8g
Fehérje
38.9g
Szénhidrátok
41.4g
Zsír
89.9g
Víz
97.6g
Koleszterin
3.2g
Rost
1.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a krémhez:

hozzávalók a feltéthez:

Összesen 579 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a krémhez:

hozzávalók a feltéthez:

Összesen 3467 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a krémhez:

hozzávalók a feltéthez:

Összesen 236 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1158.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 579 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    248.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6952.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    5368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    539.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    276 micro
  • K vitamin:
    590 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1086 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1875 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3409 micro
Összesen 3467 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

hozzávalók a tésztához:

  1. Egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a sót és a felkockázott, hideg vajat. Az ujjainkkal gyorsan összemorzsoljuk a vajat a liszttel, vigyázva, nehogy túlmelegítsük tenyerünkkel a tésztát.
  2. A morzsás liszthalom közepébe vájjunk egy kis mélyedést, ide öntjük a tojássárgáját, és nagyjából 4 evőkanál vizet. Határozott mozdulatokkal gyúrjunk kemény tésztát - ha szükséges, adjunk még hozzá vizet.
  3. Formázzuk egy nagy gombóccá, csomagoljuk be fóliába, és tegyük fél órára a hűtőbe.
  4. A félóra leteltével belisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát, majd helyezzük kivajazott-kilisztezett piteformába. Igazgassuk el a szélén, az alját pedig szurkáljuk meg villával, majd tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe egy negyed órára.

hozzávalók a krémhez:

  1. A mascarponéhoz adjuk az olívaolajat, a reszelt fokhagymát, valamint a fűszereket, és az egészet alaposan összekeverjük.

hozzávalók a feltéthez:

  1. Ha elősült a tészta, hagyjuk kicsit kihűlni, addig előkészítjük a feltéteket. A rókagombát többszöri beáztatással mossuk tisztára, a burgonyát zöldséghámozóval szeljük vékonyra, az újhagymát karikázzuk fel haránt irányban, valamint szeleteljük fel a brie sajtot.
  2. A kihűlt pitealapot kenjük meg a mascarponés krémmel, majd díszítsük fel a sajttal és a zöldségekkel. 180°C-ra előmelegített sütőben süssük 20-25 percet.
  3. Tálaláskor szórjuk meg borssal, nagy szemű sóval, valamint frissen aprított petrezselyemzölddel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28

Igazi őszi ízek jellemzik ezt a mennyei zöldséges pitét, amit egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. Ráadásul vasárnapi ebédként éppúgy megállja a helyét, mint egy házibuli vagy az utolsó őszi piknik egyik fogásaként. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Húsvéti édes fonott kalács

A kalács elengedhetetlen része az ünnepi asztalnak, ami lehet édes vagy sós is. Ha igazán mutatós kaláccsal szeretnénk meglepni a családot, akkor bátran vállaljuk be a hat fonatos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!