Őszi zöldséges pite brie sajttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
hozzávalók a tésztához:
-
42g finomliszt152 kcal
-
2g só0 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
5g víz0 kcal
hozzávalók a krémhez:
-
42g mascarpone168 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
hozzávalók a feltéthez:
Összesen
579
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
hozzávalók a tésztához:
-
250g finomliszt910 kcal
-
12g só0 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
32g víz0 kcal
hozzávalók a krémhez:
-
250g mascarpone1010 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
hozzávalók a feltéthez:
Összesen
3467
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
hozzávalók a tésztához:
-
17.1g finomliszt62 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
8.6g vaj61 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
2.2g víz0 kcal
hozzávalók a krémhez:
-
17.1g mascarpone69 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
hozzávalók a feltéthez:
Összesen
236
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1158.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 895 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 89.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 207 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 313 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 568 micro
Összesen
579
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 76.6 g
Zsír
-
Összesen 248.5 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 586 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6952.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 509 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 772 mg
-
Nátrium 5368 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 539.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1243 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 276 micro
-
K vitamin: 590 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 254 mg
-
Retinol - A vitamin: 1086 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1875 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3409 micro
Összesen
3467
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 476.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 368 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
hozzávalók a tésztához:
-
25 dkg finomliszt
-
2 teáskanál só
-
1 db tojássárgája
-
4 ek víz
hozzávalók a krémhez:
-
25 dkg mascarpone
-
1 ek olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál chilipehely
-
1.5 teáskanál kakukkfű
-
só ízlés szerint
hozzávalók a feltéthez:
-
10 dkg rókagomba
-
10 dkg brie sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
hozzávalók a tésztához:
- Egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a sót és a felkockázott, hideg vajat. Az ujjainkkal gyorsan összemorzsoljuk a vajat a liszttel, vigyázva, nehogy túlmelegítsük tenyerünkkel a tésztát.
- A morzsás liszthalom közepébe vájjunk egy kis mélyedést, ide öntjük a tojássárgáját, és nagyjából 4 evőkanál vizet. Határozott mozdulatokkal gyúrjunk kemény tésztát - ha szükséges, adjunk még hozzá vizet.
- Formázzuk egy nagy gombóccá, csomagoljuk be fóliába, és tegyük fél órára a hűtőbe.
- A félóra leteltével belisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát, majd helyezzük kivajazott-kilisztezett piteformába. Igazgassuk el a szélén, az alját pedig szurkáljuk meg villával, majd tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe egy negyed órára.
hozzávalók a krémhez:
- A mascarponéhoz adjuk az olívaolajat, a reszelt fokhagymát, valamint a fűszereket, és az egészet alaposan összekeverjük.
hozzávalók a feltéthez:
- Ha elősült a tészta, hagyjuk kicsit kihűlni, addig előkészítjük a feltéteket. A rókagombát többszöri beáztatással mossuk tisztára, a burgonyát zöldséghámozóval szeljük vékonyra, az újhagymát karikázzuk fel haránt irányban, valamint szeleteljük fel a brie sajtot.
- A kihűlt pitealapot kenjük meg a mascarponés krémmel, majd díszítsük fel a sajttal és a zöldségekkel. 180°C-ra előmelegített sütőben süssük 20-25 percet.
- Tálaláskor szórjuk meg borssal, nagy szemű sóval, valamint frissen aprított petrezselyemzölddel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 217
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 9158
- Feltöltés dátuma: 2017. október 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Igazi őszi ízek jellemzik ezt a mennyei zöldséges pitét, amit egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. Ráadásul vasárnapi ebédként éppúgy megállja a helyét, mint egy házibuli vagy az utolsó őszi piknik egyik fogásaként.