Őszi szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Phoebe
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
14g finomliszt52 kcal
-
14g zabpehely54 kcal
-
8g tojás10 kcal
-
7g xilit17 kcal
-
1g méz3 kcal
-
7 kcal
-
0 kcal
-
43g tej24 kcal
A krémhez
-
43g joghurt26 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
6g zselatinfix7 kcal
-
0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
7g tej4 kcal
A tetejére
-
143g víz0 kcal
-
143g gyümölcslé66 kcal
-
49 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összesen
418
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g zabpehely379 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g xilit120 kcal
-
7g méz21 kcal
-
46 kcal
-
0 kcal
-
300g tej168 kcal
A krémhez
-
300g joghurt183 kcal
-
350g tejföl693 kcal
-
40g zselatinfix52 kcal
-
0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
50g tej28 kcal
A tetejére
-
1000g víz0 kcal
-
1000g gyümölcslé460 kcal
-
343 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összesen
2926
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
2.9g finomliszt10 kcal
-
2.9g zabpehely11 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
1.4g xilit3 kcal
-
0.2g méz1 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0 kcal
-
8.6g tej5 kcal
A krémhez
-
8.6g joghurt5 kcal
-
10.1g tejföl20 kcal
-
1.2g zselatinfix1 kcal
-
0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1.4g tej1 kcal
A tetejére
-
28.8g víz0 kcal
-
28.8g gyümölcslé13 kcal
-
2.6g vaníliás pudingpor10 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összesen
83
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 551.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 352.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
418
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.6 g
Zsír
-
Összesen 100.7 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 426 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3863.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 1347 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 399 mg
-
Foszfor 1394 mg
-
Nátrium 591 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 430.4 g
-
Cukor 144 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 2469.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 592 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 327 mg
-
Retinol - A vitamin: 582 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 623 micro
Összesen
2926
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 g finomliszt
-
1 db tojás
-
50 g xilit
-
1 teáskanál méz
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 kávéskanál szódabikarbóna
-
3 dl tej
A krémhez
-
350 g tejföl
-
2 csomag zselatinfix
A tetejére
-
1 l víz
-
2 tasak vaníliás pudingpor
Elkészítés
A tésztához
- Először elkészítjük a tésztaalapot. A lisztet összekeverjük a darált zabpehellyel, a kakaóval és a szódabikarbónával.
- A tojást összekeverjük a xilittel és a tejjel, amibe tehetünk egy kis plusz folyékony édesítőszert. Adunk hozzá egy kis mézet is.
- Majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, jól összedolgozzuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. (Ha nagyon sűrű lenne, tejjel folyósabbá tehetjük, hogy jobban szétterüljön a tepsiben). Tűpróbáig sütjük.
- Ha a tésztát megsütöttük és kihűlt, elkészíthetjük a joghurtos krémet (én a tésztáról miután lehúztam a sütőpapírt, az egészet visszatettem a tepsibe, és úgy tettem rá mindent, később a tepsiben szeleteltem fel). Ehhez összekeverjük a joghurtot a tejfölökkel. Édesítőszerrel édesítjük.
- Amennyiben eredeti vaníliarudat használunk, annak a kikapargatott belsejét kb. fél dl langyos tejben elkeverjük, állni hagyjuk, majd átszűrjük, és a krémhez adjuk. Ezután hozzákeverjük a krémhez a 2 csomag zseléfixet. A tésztára simítjuk. Hűtőbe tesszük minimum 3 órára.
- Amikor a krém kellően megkötött, jöhet a zselés tető. A boleroport 1 liter vízzel felhígítjuk, kiveszünk belőle annyit, amiben ki tudjuk keverni a pudingport, majd a többit gázon melegíteni kezdjük. Kikeverjük a pudingporokat a kevés itallal, majd hozzáöntjük a langyos innivalóhoz. Édesítőszerrel édesítjük, és elkészítjük, mintha pudingot csinálnánk.
- Ha kész, levesszük a tűzről, addig kavarjuk még kicsit meghűl, majd a joghurtos krémre simítjuk. Ezután hűtőbe tesszük az egészet. Ha meghűl és megköt, fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 37x22x6
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 178
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 42164
- Feltöltés dátuma: 2011. október 16.
Ajánló
Cukorral is elkészíthetjük, ekkor a szánk íze szerint járjunk el. Viszont, ha a joghurtos krémet cukorral készítjük, akkor kövessük a zseléfix csomagolásán az utasításokat! Más ízesítésű italport is használhatunk, mivel az íze nagyon erőteljes, és nagyban befolyásolja a sütemény ízvilágát. Én a színe miatt döntöttem az epres mellett, nem bántam meg, mert hihetetlen epres íze lett.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Phoebe
2 recept
Ez a testvérváró sütemény.... A nevét is a tesvéremtől kapta. De komolyabbra fordítva a szót, akkor készítettem, mikor nővéremék hazalátogattak Londonból. Ennyire egyszerű a történet.