r
Nosalty Logó

Őszi szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Phoebe
Őszi szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 418 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2926 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 83 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 418 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    100.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3863.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1347 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.4 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2469.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    582 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 2926 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tésztaalapot. A lisztet összekeverjük a darált zabpehellyel, a kakaóval és a szódabikarbónával.
  2. A tojást összekeverjük a xilittel és a tejjel, amibe tehetünk egy kis plusz folyékony édesítőszert. Adunk hozzá egy kis mézet is.
  3. Majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, jól összedolgozzuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. (Ha nagyon sűrű lenne, tejjel folyósabbá tehetjük, hogy jobban szétterüljön a tepsiben). Tűpróbáig sütjük.
  4. Ha a tésztát megsütöttük és kihűlt, elkészíthetjük a joghurtos krémet (én a tésztáról miután lehúztam a sütőpapírt, az egészet visszatettem a tepsibe, és úgy tettem rá mindent, később a tepsiben szeleteltem fel). Ehhez összekeverjük a joghurtot a tejfölökkel. Édesítőszerrel édesítjük.
  5. Amennyiben eredeti vaníliarudat használunk, annak a kikapargatott belsejét kb. fél dl langyos tejben elkeverjük, állni hagyjuk, majd átszűrjük, és a krémhez adjuk. Ezután hozzákeverjük a krémhez a 2 csomag zseléfixet. A tésztára simítjuk. Hűtőbe tesszük minimum 3 órára.
  6. Amikor a krém kellően megkötött, jöhet a zselés tető. A boleroport 1 liter vízzel felhígítjuk, kiveszünk belőle annyit, amiben ki tudjuk keverni a pudingport, majd a többit gázon melegíteni kezdjük. Kikeverjük a pudingporokat a kevés itallal, majd hozzáöntjük a langyos innivalóhoz. Édesítőszerrel édesítjük, és elkészítjük, mintha pudingot csinálnánk.
  7. Ha kész, levesszük a tűzről, addig kavarjuk még kicsit meghűl, majd a joghurtos krémre simítjuk. Ezután hűtőbe tesszük az egészet. Ha meghűl és megköt, fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 37x22x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 42148
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 16.

Ajánló

Cukorral is elkészíthetjük, ekkor a szánk íze szerint járjunk el. Viszont, ha a joghurtos krémet cukorral készítjük, akkor kövessük a zseléfix csomagolásán az utasításokat! Más ízesítésű italport is használhatunk, mivel az íze nagyon erőteljes, és nagyban befolyásolja a sütemény ízvilágát. Én a színe miatt döntöttem az epres mellett, nem bántam meg, mert hihetetlen epres íze lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Phoebe 2 recept

Ez a testvérváró sütemény.... A nevét is a tesvéremtől kapta. De komolyabbra fordítva a szót, akkor készítettem, mikor nővéremék hazalátogattak Londonból. Ennyire egyszerű a történet.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...